Zomerwandeling vtbkultuur in Kanegem op 1 augustus

Patrick Demarest

26/07/2021
vereniging

Gelet op het succes van vorige zomer pakt vtbkultuur  opnieuw met een wandeling uit, ditmaal op 1 augustus om 9.30 uur. De wandeling start aan "De Naelde", Oosthoekstraat 12 in Kanegem. 


vtbkultuur: "Wij doen voor deze wandeling beroep op de kennis van de gids Hubert Lanckriet. De wandeling gaat naar de Kanegemse kouters via de Artemeers- en de Mevrouwmolen. We vertrekken stipt om 9.30 uur aan het restaurant "De Naelde", Oosthoekstraat 12 in Kanegem. Aanmelden kan vanaf 9.15 uur."

"We maken een brede lus in de Kanegemse Oosthoek via de oude uitweg van het Groot Goed ten Broucken ... die nu verworden is tot een smal en dichtbegroeid pad langsheen de vallei van de Neringbeek.  We wandelen tot aan de Artemeersmolen op de grens van Kanegem en Poeke en keren terug via de Mevrouwmolen en het inmiddels verdwenen Kasteel van Kanegem. Voor een stuk wandelen we langsheen hobbelige aardewegen tussen de vruchtbare kouters, de oudste bouwlanden in dit vruchtbare molenland - aangepast schoeisel is dus een must (en de tocht is dus niet geschikt voor kinderwagens e.d.)!  Eindigen doen we in 'De Naelde' waar we genieten van een aperitiefje. Dit aperitiefje (t.w.v. max 6 EUR) is inbegrepen in de prijs, voor duurdere dranken dient zelf bijbetaald te worden. 

De totale afstand van deze wandeling is 7 km.

De deelnameprijs voor de wandeling met inclusief een aperitief (van max. 6 EUR, opleg is mogelijk) is:
10 EUR voor niet-vtbKultuurleden
9 EUR voor vtbKultuurleden (op vertoon van je vtbKultuur-pas 2021)

Inschrijvingen voor de wandeling (incl. aperitief) dienen ten laatste op zaterdag 31 juli  via onze website binnen te komen. Opgelet: het aantal deelnemers houden we beperkt."