Wesley Noë in finale First Maitre d’Hotel of Belgium

Patrick Demarest

01/03/2022
Actua

Streekgenoot Wesley Noë neemt deel aan de wedstrijd First Maitre d’Hotel of Belgium. Dat vindt plaats op 14 maart 2022 om 13 uur in restaurant ‘Paul de Pierre’ bij Paul Henri Cuvelier in Maarkedal.

De Meesterschapswedstrijd ‘Eerste Maître d’Hotel van België 2022’, wedstrijd beschermd door het Ministerie voor KMO koninklijk besluit van 13/05/2009, wordt georganiseerd door vzw Fetam (Federation of Tablemasters)

Acht kandidaten willen het beste uit zichzelf GEVEN om deze titel te behalen. Deze kandidaten zijn : Esrã Cayir, ‘Restaurant Pur Bœuf’ uit Berlare; Simon De Tavernier, ‘Restaurant Château de Mylord’ uit Ellezellles; Hubert Van Strien, ‘Restaurant Bozar’ uit Brussel; Cedric Deblander, Restaurant ‘Le Saint-Hadelin’ uit Celles; Wesley Noë, leerkracht ‘COOVI’ uit Anderlecht; Adrien Bodarwé, Restaurant l’Eau Vive uit Profondeville; Antoine Dubois, leerkracht ‘ l’Institut de la Providence uit Ciney en Alan Vanoverstraeten, Restaurant Sir Kwinten uit Lennik.

Wesley Noë is leerkracht COOVI in Anderlecht in de vakken restaurant (Maitre d’Hotel), wijn- en drankenkennis (Sommelier).

Hij en de andere kandidaten gaan zich aanbieden op 14 maart 2022 om 13 uur in restaurant ‘Paul de Pierre’ bij Paul Henri Cuvelier in Maarkedal voor het behalen van de titel ‘Eerste Maître d’Hotel van België 2022’.

De finale proeven zullen bestaan uit: een schriftelijk examen met een degustatie van 2 wijnen; een eigen geflambeerde zaalbereiding rond twee opgelegde producten, een ‘Elstar’ appel en cognac ‘Frapin’; proefKaasplank & bier; zaalversnijding van drie verschillende producten; opname van een bestelbon van een op voorhand afgeleverde restaurant- en wijnkaart; de dienst van versterkte wijn(en) en theeservice.

Juryleden uit professionele middens, zijn inspecteurs van verschillende gastronomische gidsen, pers, onderwijs, horecafederaties en leden van het ministerie onder het toeziend oog van de Ambassadeur 2022 Lily Borghs van Restaurant Michel uit Groot Bijgaarden zullen ervoor zorgen dat alles perfect verloopt bij deze wedstrijd.

Wie volgt en sluit zich aan bij de huidige ‘Eerste Maître d’Hotels van België’: Ief Vanhonnacker (2017); Paul Henri Cuvelier (2018); Andy De Brouwer (2019); Maxime Verstuyft (2020) en Sam Verheecke 2021?

De officiële proclamatie wordt medegedeeld op het diner van Fetam op 21 maart 2022 in de salons van ‘Domaine de la Blommerie’ in Moeskroen.