Werken voor bufferbekken Poekebeek Tielt

Patrick Demarest

13/01/2021
Actua

In de week van 18 januari 2021 starten werken voor het bufferbekken aan de Poekebeek in Tielt. Het zijn de eerste in een reeks rioleringsprojecten dit jaar. Schepen Joris Vande Vyvere (CD&V) geeft een overzicht.

Tijdens de gemeenteraad van donderdag 7 januari 2021 vroeg raadslid Veerle Vervaeke (N-VA-Open VLD) waarom er door Tielt geen aanvraag voor subsidies voor rioleringsprojecten is ingediend. “Tielt heeft nochtans een groot landelijk gebied waar er nog veel werk is om afvalwater te zuiveren”, aldus Veerle Vervaeke. “Ook in de centra moeten nog heel wat rioleringswerken uitgevoerd worden.”

“Voor de volle 75 procent gesubsidieerd”

“Dat komt over alsof wij duizenden euro’s aan subsidies mislopen”, reageert schepen Joris Vande Vyvere (CD&V). “Dat is niet waar. De rioleringsprojecten die lopen of gepland zijn, zijn voor de volle 75 procent gesubsidieerd. Daarbovenop zijn geen extra subsidies meer te krijgen.”

Joris Vande Vyvere geeft aan dat de eerstvolgende rioleringswerken al starten in de week van 18 januari 2021. “Het gaat om werken voor het bufferbekken aan de Poekebeek, naast de Ringlaan. In de eerste helft van 2021 zijn er daar in de buurt ook rioleringswerken gepland in de Stokerijstraat. Het gaat om het doodlopende deel, dus dat zal niet veel hinder veroorzaken.”

Ook rioleringswerken in Aarsele

“Verder komt halfweg 2021 ook nog de Sint-Janstraat aan de beurt, voor de missing link tussen de Euromarktlaan en de Ringlaan”, gaat Joris Vande Vyvere verder. “Het project Oude Stationstraat-Stoktmolenstraat is voorzien voor eind 2021. Daar wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd.”

Eveneens voor eind 2021 staan er ook rioleringswerken op het programma voor de Kazernestraat, Poekestraat en Lammekensstraat in Aarsele. “Daar gaat het eveneens om een missing link”, zegt Joris Vande Vyvere.

“En dan tenslotte volgen nog rioleringswerken in de Hellebosstraat en Egemsesteenweg in Tielt”, aldus Joris Vande Vyvere. “Daarbij wordt de Egemsesteenweg volledig opgebroken. Maar dat is voor begin 2022.”