Wereldwinkel-ontbijt van maart uitgesteld naar 1 mei maar er is een alternatief

Patrick Demarest

05/03/2022
winkel

Het wereldwinkel-ontbijt vindt plaats op zondag 1 mei in plaats van begin maart. Als alternatief kan in maart HelloFair! bio kaasplank met faire wijn en lokaal desem brood besteld worden.


Er beweegt wat in Oxfam-Wereldwinkel Tielt. Ze ruiken de lente al en dat doet hen dromen van corona-vrijere tijden. Ze kunnen niet wachten om opnieuw naar buiten te komen met fairtrade producten. Maar ze blijven vooralsnog voorzichtig.

Traditioneel vond het ‘Eerlijk ontbijt’ plaats begin maart maar ze willen niet het risico lopen dat het staartje van een of andere coronagolf roet in het eten komt gooien en dus werd er beslist om het wereldwinkel-ontbijt uit te stellen naar zondag 1 mei, op de gekende locatie. “We gaan er van uit dat we in die periode opnieuw op een meer ontspannen manier kunnen samenkomen om te genieten van een overheerlijk ontbijtbuffet”, klinkt het bij Oxfam Wereldwinkel. “Maar zoals ik al zei: we kunnen niet wachten om in actie te komen en onze eerlijke en duurzame producten onder de aandacht te brengen. Duurzaam betekent voor ons dat er zorg gedragen wordt voor de planeet, maar ook gezorgd wordt voor een waardig bestaan voor dier en mens: aan de klanten willen we lekkere en kwaliteitsvolle producten aanbieden, aan de producenten van die producten een leefbaar inkomen. Voor minder doen we het niet. En dus willen we ook in maart uitpakken met een actie. Vorig jaar vonden we een waardig alternatief voor het wereldwinkel-ontbijt in een LEF-ontbijt-afhaalpakket. Dat was een succes. Ondertussen hebben we meer ervaring met afhaalpakketten via ‘HelloFair!’. En we gaan op die ingeslagen weg verder.”

In maart zullen ze, in samenwerking met onze buren van vzw WOP! (Waardig Omgaan met de Planeet!) een bio kaasplank met faire wijn en lokaal desem brood aanbieden.

Bokaal (verpakkingsvrije winkel verbonden aan vzw WOP!) zorgt voor een assortiment van een vijftal kazen (in versneden porties) en alles wat bij een kaasplank hoort (inclusief de plank). Daarbij laat

Oxfam-Wereldwinkel Tielt de keuze tussen vijf kwaliteitswijnen, samen met nog wat extra’s. Het aanbod zal ook voorzien in overheerlijk brood van een plaatselijke bakker.

Dit pakket zal kunnen besteld worden voor (een veelvoud van) twee personen en afgehaald op zaterdag 12 maart tussen 14.00 en 18.00 uur in de Wereldwinkel.