Vaccinatiecentrum Europahal Tielt uitgetest

Patrick Demarest

12/02/2021
Actua

De inrichting van het vaccinatiecentrum in de Europahal afgerond. Er zijn vier vaccinatielijnen voorzien, elk met een eigen cijfer, kleurcode en looplijnen.

(Foto's stad Tielt)

Er moest eerst nog een testoefening, een dry-run, worden georganiseerd. Dat is een uitgebreide testsessie waarbij de vaccinatie van een 40-tal personen van A tot Z wordt gesimuleerd, begeleid door een medische, administratieve en logistieke ploeg.  Die dry-run vond plaats op vrijdag 12 februari 2021 tussen 15 en 18 uur.

De bedoeling was om mogelijke problemen op te sporen en op te lossen voordat ze zich in het echt kunnen voordoen. Men lette vooral op de doorstroom van de bezoekers en het vlot verloop. Bij de verenigingen van Tielt werden proefkonijnen voor de dry-run gevonden, zonder dat die mensen al effectief gevaccineerd werden.

Er zijn vier vaccinatielijnen voorzien, elk met een eigen cijfer, kleurcode en looplijnen. Veiligheid en duidelijkheid staan voorop.

Elke volwassen inwoner van partnergemeenten Dentergem, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede, Tielt en Wingene kan er zich in de komende maanden laten vaccineren tegen het coronavirus.