TZK Waterpolo vice-kampioen in tweede klasse

Patrick Demarest

12/05/2019
Actua sport vereniging

In een bijzonder spannende eindfase in tweede klasse behaalde TZK Waterpolo zaterdagavond een hele mooie tweede plaats en wordt zo vice-kampioen. De eindfase in tweede werd beslist tussen Gent, Wase, Oostende en Tielt. Voor de slotdag was de opdracht voor TZK duidelijk: winnen tegen Oostende. En hopen dat Gent niet won tegen Wase. TZK had dus echter het lot niet volledig meer in eigen handen.

Eerst hun eigen wedstrijd. Winnen was een must en dat deden ze zaterdagavond met glans. Gesteund door ruim 100 supporters kwam TZK al vlug op voorsprong en bouwde die alsmaar verder uit. De geoliede machine kwam nooit meer echt in de problemen en Oostende werd met duidelijke en verdiende cijfers 14-4  geklopt.

Toen begon pas het nagelbijten voor de hele TZK-familie. Tielt kon enkel kampioen worden als Wase de thuisploeg Gent klopte. En dat bleek te hoog gegrepen. Gent kwam pas in het slot van de wedstrijd even in de problemen, maar won ook dit topduel verdiend. Ondanks de steun van de TZK-supporters moest Wase de wet van de sterkste ondergaan en kon Gent terecht en verdiend de champagne ontkurken.

TZK werd zo na een bijzonder knap seizoen vice-kampioen. Op het einde van de wedstrijd volgde nog een staande ovatie voor speler Mick Gadeyne, die een punt achter zijn waterpolo-carrière zet. Hij was vele jaren een van de grote sterkhouders van TZK. Op de spelersbus richting Tielt liet Christophe De Ruyck in zijn toekomstkaarten kijken. Na een derde en een tweede plaats mikt TZK Waterpolo volgend seizoen op de titel in tweede klasse. Duimen dat het hen ook lukt !!