Tieltse Mondiale Raad heeft druk najaar

Patrick Demarest

09/09/2021
Actua

De Tieltse Stedelijke Mondiale Raad organiseert dit najaar een aantal boeiende activiteiten. Hierbij alvast een overzicht.

Foto TM-waves


Op 20 september om 19.30 uur vindt een Mondiaal Café plaats met Els Hertogen, directeur van 11.11.11, over haar boek ‘Van liefdadig naar rechtvaardig. 11 stemmen over de toekomst van internationale solidariteit’. Dit vindt plaats in samenwerking met 11.11.11, Oxfam Wereldwinkel Tielt, het Wereldhuis van de Provincie, Avansa en uitgeverij Lannoo. Alles vindt plaats in de gebouwen van uitgeverij Lannoo, Kasteelstraat 97, Tielt.

Van 15 september tot 15 november is er een Wandel-fotozoektocht in het kader van de 11.11.11-campagne over het thema ‘Internationale solidariteit. Investeer mee in een betere wereld.’ Deelnameformulieren zijn te verkrijgen in Oxfam Wereldwinkel Tielt en aan het Stadspunt in het stadhuis.

Tijdens deze periode is in het Cultuurcentrum Gildhof ook de fototentoonstelling te bekijken van de jonge Syrische vluchteling Abdulazez Dukhan over zijn ervaringen als vluchteling.

Op 14 oktober om 20 uur is er de filmvertoning ‘Food for Change’ in Cultuurcentrum Gildhof. Dit is een initiatief van de Organisatie ‘Voedsel Anders’ en Oxfam Wereldwinkel Tielt in het kader van de Week van de Fair Trade. Het vindt plaats in samenwerking met de Tieltse Mondiale Raad, WOP!, de Tieltse Boerenmarkt en Distels in ’t Asfalt.

Op 4 november om 20 uur is er dan weer de filmvertoning ‘The Great Green Wall’ in Cultuurcentrum Gildhof. Deze film kadert in de 11.11.11-campagne en gaat over de aanleg van de 8000 kilometer lange ‘groene muur’ in Afrika als buffer tegen de verwoestijning. Tegelijkertijd is dit ook een muzikaal verhaal met de Malinese zangeres Inna Modja die van Senegal naar Oost-Afrika reist langs die groene zone en allerlei artiesten ontmoet. Iedereen is welkom.