Tieltse kapster Karine Uvijn neemt deel aan Style & Color Trophy

Patrick Demarest

04/02/2021
Actua

Tot grote spijt van veel mensen zijn de kapsalons nog altijd dicht. Maar het belet kappers en kapsters niet om deel te nemen aan de Style & Color Trophy. Aan de preselecties hebben ongeveer 100 Belgische en Luxemburgse kappers/kapsters meegedaan. Op 7 februari zullen acht finalisten een demonstratie geven van hun kunnen en strijden voor de prijs van beste kapper/kapster van België en Luxemburg. Een van hen is Karine Uvijn uit Tielt.

Sinds 1954 zet L’Oréal Professionnel de kappers en kapsters in de schijnwerpers met zijn Style & Color Trophy. “Ons doel is de talenten uit de sector op te leiden, te inspireren en vooral te laten schitteren”, zegt Stéphanie Speeckaert, general manager van de Divisie Produits Professionnels van L’Oréal.

Uren zoet met uitproberen van nieuwe technieken

Karine Uvijn (54) baat in de Stationsstraat 23 in Tielt haar eigen kapsalon Hair & More uit. Kapster zijn is haar vak maar ook haar hobby. Karine is gek op het ontdekken van nieuwe technieken en nieuwe producten. Ze is uren zoet met het uitproberen van alles wat ze gevonden heeft. “Ik ben inderdaad voortdurend bezig met het complete plaatje”, zegt Karine. “Twee jaar geleden heb ik ook al eens deelgenomen en toen heb ik de style award gewonnen. Ik vind het sowieso tof om aan wedstrijden deel te nemen.”

Natuurlijk maakt de hele sector geen gemakkelijke periode door. “Voor mij gaat het zo in ups en downs”, knikt Karine. “Gelukkig heb ik genoeg te doen. Zo blijf ik opleidingen volgen. Ik ben er altijd voor te vinden om iets nieuws te leren. Intussen geef ik aan mijn klanten nog tips en tricks mee. Je merkt dat ze het missen om naar de kapster te kunnen gaan.”

“Ik hoop dat we snel positief nieuws zullen krijgen en binnenkort open zullen mogen gaan”

In de hoop snel weer te mogen openen, had Karine ook al haar hele kapsalon gerestyled. “Maar tot nu toe mocht het nog niet open gaan. Ik heb er geen idee van hoe lang deze toestand nog zal duren. Ik hoop dat we snel positief nieuws zullen krijgen en binnenkort open zullen mogen gaan.”

Om de hele sector in de coronacrisis in de bloemetjes te zetten nodigt L’Oréal Professionnel uitzonderlijk het grote publiek uit om de Style & Color Trophy te volgen. Dus kun je op zondag 7 februari de wedstrijd zien op Facebook en Youtube, en weet je na afloop perfect welke look elke vrouw na de lockdown zal willen.

De 66ste editie van de Style & Color Trophy wordt gepresenteerd door Virginie Claes en opgefleurd door optredens van de artiesten David Hallyday, Helmut Lotti en Milo Savic die een live-versie van Still alive zal brengen.

Het event wordt op zondag 7 februari uitgezonden op Facebook en Youtube vanaf 19.30 uur. De wedstrijd vindt plaats in het beroemde huis Didier & Rosalinde dat geleid wordt door Frédéric Van Espen, zelf ook lid van de jury van de Style & Color Trophy.

De jury bestaat verder uit blogster YentL Keupens, de uitgever van het magazine Tribute, David Thirion, directeur haarcreaties van L'Oréal Professionnel, Berni Ottjes, en de kapster-kunstenares Laetitia Guenaou.