Tieltse Europafeesten afgelast

Patrick Demarest

27/04/2020
straat/wijk

Geheel in de geest van de federale richtlijn om alle massa-evenementen af te gelasten, besliste het stadsbestuur om de Tieltse Europafeesten van 3, 4 en 5 juli van dit jaar te annuleren. Dit na overleg met buurgemeenten Meulebeke en Pittem, die respectievelijk ook de Berenfeesten van 5 juli en de Zotte Maandag van 20 juli annuleren. Tegelijkertijd is beslist dat het TEF-programma integraal wordt overgezet naar de editie van volgend jaar.

(Foto stad Tielt)

Na de Nationale Veiligheidsraad van vorige vrijdag 24 april, is vanuit de hogere overheden nogmaals onderlijnd dat de regels van social distancing onverkort blijven gelden en er voorlopig geen einddatum daaromtrent kan worden vooropgesteld.

Binnen die context van minimaal anderhalve meter afstand houden, is beslist dat alle ‘eigen’ door de Tieltse stadsdiensten georganiseerde recreatieve, sportieve en culturele activiteiten tot nader order zijn opgeschort, ongeacht hun omvang. Het is immers praktisch en logistiek onmogelijk om die essentiële afstandsregel georganiseerd te krijgen, laat staan te garanderen; daardoor ziet het stadsbestuur zich genoodzaakt om tot deze maatregel over te gaan.

Van zodra de situatie verandert, zullen de reguliere stedelijke communicatiekanalen daarover passend en tijdig berichten: websites tielt.be of gildhof.be, digitale nieuwsbrief, facebook en –indien opportuun qua timing of structureel karakter- via stadsmagazine Op de Hoogte.