Tieltenaar Bart Coorevits schrijft debuutroman ‘Niveau Acht’

Patrick Demarest

08/03/2021
Cultuur

De uit Tielt afkomstige Bart Coorevits heeft met Niveau Acht zijn debuutroman klaar. De avonturenroman speelt zich af na 2030. De wereld zoals we die nu kennen, is dan ingrijpend veranderd. “Ideeën genoeg, zou ik zeggen”, zegt Bart Coorevits. “Zonder dat ik die kan tegenhouden, ontstaan er hele werelden telkens mijn verbeelding de bovenhand neemt."

(GF foto)

Bart Coorevits is in 1984 in Tielt geboren. “Ik heb er tot mijn 24ste gewoond, ben daarna naar Meulebeke verhuisd”, vertelt Bart. “Daar heb ik menig podium betreden met covergroep Rock Stovrie. Sinds vijf jaar woon ik in Beveren bij Roeselare. Ik ben aan de slag bij AZ Delta in Rumbeke. Daar verzorg ik de voorraad en de bestelling voor de voeding voor de patiënten.”

“Ik schreef al songteksten maar een boek is toch wel iets anders”

Met Niveau Acht - Hoe avontuurlijk wordt je toekomst? heeft Bart nu ook een debuutroman geschreven.

“Ik ben al langer bezig met het schrijven van songteksten”, maar een boek is toch wel iets anders”, vertelt Bart. “Zelf lees ik heel veel. Ik kijk enorm op naar hoe taal en fantasie op zo'n mooie manier samengebracht kunnen worden.”

Bart heeft geen gebrek aan ideeën en inspiratie. “Ideeën genoeg, zou ik zeggen”, gaat hij verder. “Zonder dat ik die kan tegenhouden, ontstaan er hele werelden telkens mijn verbeelding de bovenhand neemt. Dan laat ik mij graag inspireren en giet dat in de vorm van waarmee ik op dat moment bezig ben: een songtekst, een schilderij, of een roman.”

Meegesleurd in een modern avontuur

Niveau Acht speelt zich af na 2030. De wereld zoals we die nu kennen, is ingrijpend veranderd. Wanneer Arjen in de ban raakt van de beeldschone Liese, wordt hij halsoverkop meegesleurd in een modern avontuur dat niet alleen zijn wereld, maar ook die van de hele mensheid op zijn kop zal zetten. Samen slaan ze op de vlucht. Doorheen een aaneenschakeling van spectaculaire en bizarre ontdekkingen komen ze te weten dat de ongezonde leefsituatie op aarde een rechtstreekse verantwoordelijke blijkt te hebben. En eenmaal ook de mysterieuze Wetenschapper bevrijd wordt, raakt hun verhaal al helemaal in een stroomversnelling. Vooral in de verrassende acties die ze hiermee uitlokken, ondervinden ze werkelijk aan den lijve hoe fascinerend het leven wel in elkaar zit.

“Met een volgend project ben ik nog niet bezig”, aldus Bart. “Ik zou graag eerst genieten van het resultaat van mijn huidige roman.”

De debuutroman van Bart Coorevits verschijnt op vrijdag 8 maart 2021.

TITEL:                NIVEAU ACHT

SUBTITEL:        hoe avontuurlijk wordt je toekomst?

AUTEUR:          Bart Coorevits

UITGEVERIJ:    BOEKSCOUT, Soest NL

ISBNnr:             978-94-643-1149-5

Pagina's            240


Genre:              Debuutroman / Fictie / Modern avontuur