Stickers Rode Kruis te koop bij handelaars in Tielt, Ruiselede en Pittem

Patrick Demarest

25/04/2021
vereniging

Door corona en de lopende maatregelen zal het Rode Kruis ook dit jaar zijn stickeractie moeten aanpassen. De stickers zijn te koop bij verscheidene handelaars in Tielt. Er zijn ook twee verkooppunten in Ruiselede en Pittem. Dit jaar is het trouwens de 60ste stickeractie.

Burgemeester Luc Vannieuwenhuyze komt met plezier langs op de wekelijkse donderdagmarkt om een sticker van het Rode Kruis te kopen. (Foto Rode Kruis Tielt)


De stickeractie loopt tot en met 6 mei. De medewerkers van het Rode Kruis zullen niet te vinden zijn aan de kruispunten of de vele winkels. De stickers zijn wel te koop bij verscheidene handelaars in Tielt. Er zijn ook twee verkooppunten in Ruiselede en Pittem.

Rode Kruis Tielt sloeg voor een eerste keer de tent op tijdens de wekelijkse donderdagmarkt in Tielt. Burgemeester Luc Vannieuwenhuyze kwam er met plezier langs om een sticker te kopen. Verder kan je ook altijd online een gift doen of een sticker kopen via  of www.rodekruis.be/stickers2021 op die manier steun je de lokale afdeling Tielt.

“Opbrengst ten goede van de afdeling”

“Ik wil de mensen alvast op het hart drukken dat de opbrengst ten goede komt van de afdeling”, zegt Nele Verhenne van Rode Kruis Tielt. “In Tielt gaat de opbrengst naar de vernieuwing van het wagenpark. Naast onder andere een nieuwe minibus, een interventie voertuig voor de hulpdienst zal er ook een nieuw 112- voertuig aangekocht worden. Hierbij is het belangrijk om te weten dat het Rode Kruis Tielt in samenwerking met het Sint-Andriesziekenhuis en de omliggende gemeenten instaat voor het dringend ziekenvervoer: de dienst 112.”

De dienst 112 wordt overdag gegarandeerd door de medewerkers van het Sint-Andriesziekenhuis en tijdens de nacht en het weekend bemand door vrijwilligers van RK Tielt. Hierbij kan RK Tielt rekenen op een team van vrijwilliger-ambulanciers die dit naast hun professionele activiteiten doen.

“De aankoop van de voertuigen moet door de afdeling worden gedragen net zoals het onderhoud ervan, de kledij voor de vrijwilligers en het medisch materiaal”, aldus nog Nele Verhenne.