Slagerij Gert krijgt primeur van Groen Tielt: breng je eigen verpakking mee!

Patrick Demarest

14/05/2019
Actua

"Als we verse producten zoals vlees of bereide gerechten aankopen bij de slager of de traiteur, komen we wel nog vaak thuis met heel wat wegwerpplastic potjes. Maar ook daar kunnen we iets aan doen. Neem gewoon je eigen verpakking mee naar de winkel. Opnieuw goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee, want je IVIO huisvuilzak kan wel een formaat kleiner worden aan het einde van de week", zegt Groen Tielt, die met een actie start. Groen vraagt dat we zelf onze verpakking meebrengen.
"Ook de slager of traiteur heeft er geen probleem mee dat je jouw eigen verpakking meeneemt. Dat bespaart hem of haar ook in de aankoop van wegwerp plastic. Bij de aankoop eerst de verpakking even op de weegschaal plaatsen om het ‘tarra gewicht’ te berekenen, en ze kunnen je meteen verder bedienen."
Filip De Bruyne, voorzitter Groen Tielt: “We merken dat de drempel nog hoog ligt om je eigen verpakking mee te brengen naar de winkel, en daar willen we iets aan doen. Daarom lanceren we een sticker die elke handelaar van verse producten in Tielt aan het raam kan hangen. Die sticker maakt duidelijk dat je bij die handelaar welkom bent, óók wanneer je jouw eigen verpakking meebrengt naar de winkel.”

Donderdag wordt bij slagerij Gert het startschot van de lokale campagne gegeven.