Serviceclub Fifty-One schenkt 12.500 euro

Patrick Demarest

23/05/2019
Actua Cultuur vereniging

Serviceclubs, ze zijn een zegen voor veel verenigingen. Zo telt ook onze stad er verschillende, de Fifty-One is er één van. Fifty-One International is ontstaan uit het verlangen van sommige leden van de Ronde Tafel die de leeftijdsgrens hadden bereikt om de waardevolle vriendschapsbanden en het gemeenschappelijk ideaal verder te beleven in een serviceclub.

De dynamiek verwijst naar het cijfer 51. De gemiddelde leeftijd van de clubleden zal de 51 jaar niet overschrijden. En het gemiddeld aantal leden per club wordt beperkt tot 51. Ook Tielt heeft een bloeiende Fifty-One. Die wordt voorgezeten door Jan Dejonckheere. Andere bestuursleden zijn Christophe Haemers, Frederik Pollet, Andy Van Gheluwe, Hans Verbrugghe, Bart Boone en Herwig Dendauw.

In hotel restaurant Shamrock-Annexx warden woensdagavond cheques verdeeld aan verschillende goede doelen. In totaal werd maar liefst 12.500 euro verdeeld : 8.000 euro aan De Doorgang (Sint-Vincentiusvereniging Tielt) en telkens 1.500 euro aan het sociaal fonds Mikado (Dentergem), Licht en Liefde (Varsenare) en de vzw Victor (Roeselare).