Seikan vzw Tielt organieert ‘Take a Kickstart in a Fighting Art’

Patrick Demarest

01/09/2021
sport vereniging

Vanaf maandag 13 september organiseert Seikan vzw een vierdelige introductiecursus van twee weken. Iedereen, ouder dan 16 jaar, kan zo kennismaken met de club en de multivechtsport.


Tijdens de lessenreeks zal je verschillende technieken aanleren die je kunt aanwenden in een zelfverdedigingssituatie. Alle technieken zijn gericht tegen de meest frequente aanvallen van fysiek geweld. De vechtkunst biedt een functionele toepassing van traditionele karatetechnieken en omvat technieken uit de drie delen van het gevecht: stand-up (trap- en stoottechnieken), clinch & take down (werptechnieken), grondwerk (klemmen, verwurgingen of ground ‘n pound). Deze krijgskunst wordt daarom ook wel ‘MMA voor zelfverdediging’ genoemd.

Men beoefent de vechtkunst op een recreatieve maar serieuze manier. Er wordt niet deelgenomen aan externe competities. Seikan vzw Tielt kiest voor sparren op een veilige en gecontroleerde manier.

Alle lessen vinden plaats in de judozaal van Tielt (achter het stedelijk zwembad) in sportieve kledij en op blote voeten.

Lesoverzicht


Les 1: maandag 13 september (20 uur tot 21.30 uur)

Les 2: vrijdag 17 september (20.30 uur tot 22 uur)

Les 3: maandag 20 september (20 uur tot 21.30 uur)

Les 4: vrijdag 24 september (20.30 uur tot 22 uur)

De Kostprijs bedraagt 40 euro (verzekering inbegrepen). Betalen gebeurt ter plaatse bij aanvang van de eerste training. Omdat het om een lessenreeks gaat, kun je niet betalen voor de afzonderlijke trainingen.

Inschrijven via info@seikan.be of op het nummer 0477 39 74 16 (Ludovic De Cuypere)