Rode Kruis Tielt moet op zoek naar nieuwe locatie voor bloedcollectes

Patrick Demarest

25/01/2021
Actua

De Europahal in Tielt wordt omgebouwd tot een vaccinatiecentrum. Dat zorgt voor een probleem voor de bloedinzamelingen van Rode Kruis Tielt die daar plaatsvinden. Voor de eerste bloedcollectes vindt het Rode Kruis Tielt onderdak in de Heilig Hartschool. Maar voor twee data in augustus is men nog op zoek naar locaties.

Gelukkig werd er snel een nieuwe locatie gevonden in de Heilig Hartschool in de Monseigneur Van Hovestraat 6 in Tielt. Daar is het Rode Kruis Tielt heel dankbaar voor. De eerste bloedcollecte vindt er al plaats op woensdag 27 januari 2021.

Volgende collectes zijn gepland op 10 februari, 5 mei en 12 mei, van 16.30 uur tot 20 uur.

Rode Kruis hoopt dat bedrijven hen uit de nood kunnen helpen

Voor de collectes van 11 en 18 augustus is het Rode Kruis Tielt nog op zoek naar een andere locatie want de Heilig Hartschool is dan niet vrij. Het Rode Kruis hoopt dat er misschien bedrijven zijn die hen uit de nood kunnen helpen.

De bloedinzamelingen gebeuren op een veilige manier. Daarom moet men ook altijd een afspraak maken om te doneren. Dit kan via donorportaal.rodekruis.be of via het gratis nummer 0800 777 00, op maandag tot en met donderdag van 9 tot 20 uur, op vrijdag van 9 tot 18 uur en op zaterdag van 11 tot 18 uur.