Robbe Ceunis en Mathilde Bauwens beginnen met Poelverzet op Poelberg

Patrick Demarest

13/06/2021
horeca/toerisme

De Poelberg heeft nieuwe bewoners. Robbe Ceunis en Mathilde Bauwens komen er wonen om er Brasserie Poelberg uit te baten. Er moet nog een en ander verbouwd worden. In afwachting startten ze dit weekend, 12 en 13 juni dus, al met de pop-upzaak Poelverzet.

Mathilde Bauwens en Robbe Ceunis beginnen op de Poelberg met de pop-upzaak Poelverzet. (Foto TM-waves)


De concessie voor de Poelbergsite is door Stad Tielt toegekend aan de Vennootschap UrbanGoed bv van Johan Deman en Anne-Marie Van Meulebroeck. Zij staan op vandaag al in voor de exploitatie van The Shelter in Het Zwin in Knokke en het Urban Café Lippensgoed Bulskampveld in Beernem, concessies van de Provincie West-Vlaanderen.

“We gaan voor een mooie en kwalitatieve brasserie”

“Op de Poelberg gaan we een zeer mooie en kwalitatieve brasserie opstarten”, zegt Johan Deman. “Met zoveel mogelijk lokale streekproducten en aandacht voor de korte keten. De site zal worden uitgebaat door zoon Robbe en zijn verloofde Mathilde. Zij zullen er ook wonen.”

Aanvankelijk kenden ze de Poelberg niet. “Toen we er eerste keer gingen kijken - in volle coronatijden - was er zeer veel volk in de omgeving aan het wandelen en fietsen”, vertelt Johan Deman. “We vonden het meteen een sympathiek gebouwtje, zeer mooi gelegen. Een exploitatie met potentieel. Bovendien leunt het wat uitstraling betreft mooi aan bij onze andere uitbatingen: eerder atypische horecazaken, niet in de stad gelegen maar in de natuur, met een karakteristieke uitstraling.”

Poelbergfeesten begin september

Omdat Stad Tielt wil dat de uitbating zo snel mogelijk wordt begonnen en er toch een en ander moet worden verbouwd, zal de opstart in fasen verlopen. “Daarom beginnen we in het weekend van 12 en 13 juni met een pop-up op de binnenkoer en misschien ook nog aansluitend in de kapel”, legt Johan Deman uit. “Die pop-up gaat Poelverzet heten. Een verwijzing naar de versnellingen die nodig zijn om de Poelberg te kunnen opfietsen. Na de bouwvakantie wordt binnen gestart met de opbouw van Brasserie Poelberg.”

“De pop-up zal intussen doorlopen tot het einde van de zomer. Begin september zullen we er ook de Poelbergfeesten organiseren”, aldus nog Johan Deman. “Uiteraard zullen we daar dan ook de buurtbewoners bij betrekken.”

Nabije omgeving en voormalige koer nog meer inrichten voor recreanten

Samen met de nieuwe uitbaters wil het directiecomité van het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) een nieuw toekomstpad voor de Poelberg. In onderling overleg wordt samen verder gebouwd aan deze fraaie locatie om in alle comfort recreanten en bewoners te laten genieten van deze toeristische parel. Er wordt een subsidiedossier ingediend als ‘toeristisch-recreatieve hotspot’ bij Westtoer om de nabije omgeving en de voormalige koer nog meer in te richten voor recreanten.