Ringlaanvijver is malafide nachtvissers beu

Patrick Demarest

08/05/2019
Actua sport vereniging

Vic Verbrugge van de Molenlandvissers is het, samen met de vele vissers die gebruik maken van de Ringlaanvijver, beu. "Niet zelden betrappen wij vissers die na zonsondergang aan onze Tieltse Ringbaanvijver komen vissen. Die personen vissen er met één doel: vis meenemen voor consumptie of voor verkoop. Nochtans is het bij reglement verboden om 's nachts te vissen en al helemaal om vis mee te nemen."

"Elk jaar investeren de beide Tieltse hengelclubs (Molenlandvissers en Zalmvissers) duizenden euro's om vis aan te kopen zodat iedereen -wedstrijdvisser en occasionele visser- zijn hobby naar hartenlust kan beoefenen. Het bezorgt ons vele zorgen en frustraties dat onze hobby gesaboteerd wordt door deze diefstal."

"De politie raadt ons aan om telkenmale 101 te bellen als we na zonsondergang en voor zonsopkomst hengelaars zien zitten. Ook jullie mogen dat zeker doen als je vissers aantreft die het reglement overtreden (nachtvissen en/of vis stelen)!
Opgepast: deze snoodaards vissen niet steeds met hengels, maar liggen soms met nachtlijnen in, waardoor het niet steeds duidelijk is dat ze wel degelijk aan het vissen zijn. Een nachtlijn is een snoer met lood en haken met daarop aas geprikt die met een stokje op de oever wordt vastgemaakt."