Residenten Curaremos Tielt allemaal gevaccineerd

Patrick Demarest

04/06/2021
Actua

In de assistentiewoningen van vzw Curando in de Kroonstraat in Tielt was de bereidwilligheid groot voor de Corona-prik: elke resident werd gevaccineerd.


In Curaremos werden alle residenten al volledig gevaccineerd. Ook de conciërge, woonassistent en vrijwilliger kregen intussen hun tweede prik.

Annika Van Geyt.


“Voorzichtigheid blijft uiteraard de norm maar dankzij de hoge vaccinatiegraad hebben we toch een mooi vooruitzicht”, zegt woonassistent Annika Van Geyt.


“Gezien gemeenschappelijke activiteiten niet konden doorgaan, zette ik in op individuele begeleiding”, gaat Annika Van Geyt verder. “Dit was nodig om de moraal hoog te houden. Het 1 op 1 werken is zeer zinvol voor de residenten en ook zelf haal ik er voldoening uit. Een gezelschapsspel, geheugentraining, bloemschikken, maar evengoed gewoon een warme babbel. Neerzitten en tonen dat je tijd hebt. Of wanneer buiten wandelen (even) niet  meer kan, de residenten toch stimuleren tot beweging door de ‘Curaremos-fit-o-meter’ doorheen het gebouw te stappen en elke spier eens te rekken en te strekken.”

Alle residenten hebben hun eigen reden om gevaccineerd te worden. “Dat gaat van ‘ik wil mijn naasten beschermen’ over ‘dit is de eerste stap naar onze vrijheid’ tot ‘ik wil zo rap mogelijk weer op de koffie met mijn buren in De Living’!”, aldus Annika.


“De Living, dat is de ontmoetingsruimte op de hoogste verdieping van Curaremos”, legt Annika uit. “Gezellig ingericht met een zithoek en een bibliotheekkast vol boeken, tijdschriften, platen en cd’s. Er is altijd een gevulde koelkast aanwezig en het uitzicht op het terras met zicht op de Poelbergsite is subliem.”

“In onze assistentiewoningen kan je terecht als 65-plusser”, zegt Annika. “Je woont tussen leeftijdsgenoten terwijl je toch je zelfstandigheid en privacy behoudt. VZW Curando staat voor een vrij aanbod van een persoonlijk maar volledig zorgtraject, zowel thuis als residentieel. Voor onze zorgvragers is het een meerwaarde, wanneer ze hulp nodig hebben, ze terecht kunnen bij Curando.”

In Curaremos zijn er nog enkele assistentieflats beschikbaar. Er is keuze tussen flats met 1 of 2 slaapkamers en al of niet een eigen balkon.


Elke flat is aangepast aan de mogelijke behoeften van senioren. Zo zijn er geen drempels, is er een open douche, maar ook een noodoproepsysteem. Daarnaast is er ook een gemeenschappelijke badkamer voor professioneel gebruik beschikbaar.

Voor vrijblijvende info: www.curando.be of contacteer Nele Verbeke, diensthoofd sociaal werk op 0470 20 29 94 - nele.verbeke@curando.be of Annika Van Geyt, woon-assistent op 0473 65 12 24 - annika.vangeyt@curando.be