Reanimatiemarathon op de donderdagmarkt

Patrick Demarest

13/05/2019
Actua cultuur/onderwijs Onderwijs

Basic Life Support / FAST-test Studenten van VIVES HBO5 verpleegkunde Waregem-Tielt zullen op donderdag 6 juni van 8.30 tot 12 uur op de weekmarkt Tielt reanimatietechnieken demonstreren en aan passanten aanleren. Deelnemers maken daarbij gebruik van levensgrote oefenpoppen (type ‘Resusci Anne’) en AEDtrainingstoestellen.

De studenten stellen ook de FAST-test voor: een eenvoudige test waarmee je snel een beroerte kan herkennen. Elke dag krijgen 52 mensen in België een beroerte. Deze aandoening heeft vaak invaliditeit als gevolg en is een belangrijke doodsoorzaak. Snel reageren kan een wezenlijk verschil maken voor mogelijk herstel van de patiënt.

VIVES HBO5 verpleegkunde Waregem-Tielt VIVES HBO5 verpleegkunde Waregem-Tielt (vroeger ‘Aleydis’) heeft vestigingen in de Grote Hulststraat 55 Tielt, en de Vijfseweg 2 Waregem. Deze school richt in Waregem en Tielt de opleiding HBO5 verpleegkunde (‘A2’) in. Sinds 2014 maakt deze school deel uit van een samenwerkingsverband met de hogeschool VIVES.