Radio Oost West scoort met Hoogweg 16

Patrick Demarest

28/05/2019
Actua

Radio Oost West is een regionaal radiostation met studio in Wingene, Hoogweg 16. Ze zenden uit in het oosten van West – Vlaanderen en het westen van Oost – Vlaanderen, in een brede strook van Aalter tot Waregem. Volgens vergunning van de Vlaamse Gemeenschap dienen ze uit te zenden van uit hun zender in Tielt (voor stad Tielt en de regio ) op 106.5 FM . Verder wordt hetzelfde signaal uitgezonden op de 107.3 van uit hun tweede zender in Wielsbeke (regio Waregem / Wielsbeke).
Radio Oost West is wereldwijd te beluisteren op het internet o.a. via hun website www.radiooostwest.be

Elke eerste zondag van de maand hebben ze hun succesvol maandelijkse infotainment programma ‘Hoogweg 16’, genoemd naar hun adres.
Voor nu zondag 2 Juni hebben Rik Vandevelde en Jo De Groot weer een boeiend programma samengesteld. Zo komen de Retrocruisers uit Beveren-Leie hun feestweekend voorstellen. Ook de 2e editie van de Ooigemse Feesten komen aan bod. Verder verwelkomen we de Leef- en Leerschool St.-Elooi uit Wingene en komt meestermolenaar Ludwig Van Keirsbilck uit Wakken naar de studio.
U verneemt van Lieven Vancoillie ook meer over een nieuw lokaal mediainitiatief op het internet : TieltVandaag !
Voor de live muziek zorgt de Wingense singer-songwriter Tars Vanhaeke. Hij nam dit seizoen deel aan "The Voice". Hij wordt begeleid door Nicolas Vlaeminck.

Het woonzorgcentrum in Wielsbeke bestaat 30 jaar . Over de festiviteiten komt Hein Vanhuyse meer uitleg geven.
Ook de enige Westvlaamse kandidaat uit de reeks "De Mol", Martijn Loosvelt uit Ooigem (Wielsbeke), tekent present.

Tot slot komen Michael Lanzo, winnaar van "Belgium got talent" in 2013, samen met Corina hun nieuwste single voorstellen. Zij schuiven aan bij Geert Vandezande.