Raadslid vraagt stand van zaken over Neringenstraat tussen Aarsele en Kanegem

Patrick Demarest

17/03/2021
Actua

Raadslid Ivan Van Cauwenberghe (N-VA/Open VLD) uit Aarsele vraagt op de Tieltse gemeenteraad van donderdagavond 1 april een stand van zaken over de heraanleg van de Neringenstraat tussen Aarsele en Kanegem. Ook wil hij info over de Zuiderring en de Deinsesteenweg.


De Neringenstraat tussen Kanegem en Aarsele. (Foto TM-waves)


“Wat is de status van de procedure bij de Raad van State voor de Neringenstraat?” vraagt Ivan Van Cauwenberghe (N-VA/Open VLD). “En hoe ver staat het dossier in verband met de erfgoedsubsidie en fietsfondssubsidie? Hoe lang blijven deze nog geldig? Heeft het bestuur alternatieve plannen? En hoe zit het dan met de timing, kosten en uitvoering?”

“Hoe zit het met het plan voor de Zuiderring?”

Ook het dossier van de Zuiderring wil hij op de gemeenteraad ter sprake brengen. “Hoe zit het met het plan, de budgetten, het tijdsplan en de uitvoering?” vraagt hij zich af. “Wat is de stand van zaken in de onderhandelingsprocedure met de hogere overheid voor de verdere ontwikkeling van de Zuiderring en de ontsluiting van de stad?”

Daarnaast vraagt hij zich af of er al een definitief plan en studie is voor de vernieuwing van de Deinsesteenweg.

 “Nu het bestuur aan de slag kan met de resultaten van de verkeersleefbaarheidsstudie wil ik ook graag een overzicht van de uiteindelijke beslissingen in verband met de verkeersvertragende elementen in het centrum van de stad en de drie deelgemeenten”, aldus nog Ivan Van Cauwenberghe. “Wat is het voorstel van definitieve opstelling in elk van de zones, komen deze terug of verdwijnen de opstellingen definitief uit het zicht van de verschillende dorpskernen?”