Proficiat, Germaine! 100 jaar jong!!

Patrick Demarest

22/05/2019
Actua

In het woonzorgcentrum Deken Darras is vandaag Germaine D’Hondt gevierd. Ze werd dag op dag 100 jaar geleden in Hansbeke geboren. Ze werkte onder meer in El Parador, De Mokka, De Wildeman en De Botermarkt.

Tot haar 14de liep Germaine school, daarna ging ze aan de slag in een kruidenierszaak en later als meid in een gezin. Germaine leerde Achilles Mareels kennen in Gent op een paardenkoers, in 1944 trouwden ze. Het jonge koppel ging in Gent wonen. Het gezin breidde uit met 4 dochters en 1 zoon.
Toen Achilles kwam werken voor een bouwfirma in Meulebeke verhuisde het gezin naar Tielt, ze zijn er dan ook gebleven. Toen de kinderen oud genoeg waren, ging Germaine werken in El Parador. Dat deed ze maar liefst 25 jaar. Ook in de Wildeman en de Botermarkt heeft Germaine 16 jaar met plezier in de keuken gewerkt. Ze stopte ermee toen ze 80 was. Germaine was en is nog altijd een actieve vrouw. Op creatief vlak kon ze anderen plezieren met handgemaakte sjaals, truien, tafelkleedjes, … Sportief is Germaine zeker ook. Ze was ooit koningin in het boogschieten en gaat nu nog om de 8 weken naar het Textielhuis om er boccia te spelen.


Enkele jaren geleden werd Germaine weduwe, ze woonden toen al een tijdje op een appartement in de Kortrijkstraat. Op 99-jarige leeftijd besliste ze om naar woonzorgcentrum Deken Darras te verhuizen, waar ze met de beste zorgen wordt omringd. Dit is voor haar een hele geruststelling. Tielt Vandaag wenst Germaine en haar familie een heel gelukkige 100ste verjaardag toe. En nog vele jaren.