Plannen jeugdlokalen en ontmoetingscentrum Kanegem al in te kijken

Patrick Demarest

14/02/2021
Actua

In het voorjaar wordt de bouwaanvraag voor de ontwikkeling van de recreatieve zone in Kanegem gelanceerd. Wie dat wil kan de plannen voor de jeugdlokalen en het ontmoetingscentrum nu al inkijken. De ingebruikname is voorzien voor het voorjaar 2023.

In de Sint-Bavostraat en Kanegem-Dorp, waar momenteel onder meer de Parochiezaal en de Chirolokalen zijn, worden de voorbereidingen getroffen voor een grondige renovatie van de bestaande gebouwen en de bouw van een nieuwbouwvolume dieper gelegen op de site. De gerenoveerde gebouwen zullen dienen als jeugdlokalen. In het nieuwbouwvolume wordt een polyvalente zaal ondergebracht, het ontmoetingscentrum.

Op deze afbeelding zien we de achterzijde van de jeugdlokalen.

  1. Een ruime fietsenstalling komt op de plaats van de voormalige Chirolokalen.
  2. Een trappenhuis leidt naar alle verdiepingen. Ook het sanitair is ondergebracht in dit volume en toegankelijk vanuit de tuin.
  3. Een passerelle geeft toegang tot de lokalen op de eerste verdieping.
  4. In de nok wordt een speelzolder ingericht.
  5. Zowel aan de achterkant als voorkant van het gebouw is bergruimte voorzien.

Op deze afbeelding is het vooraanzicht van het ontmoetingscentrum te zien.

  1. Een overdekte centrale ingang geeft toegang tot het gebouw. De luifel doet dienst als zonnewering over de volledige lengte van het gebouw.
  2. De polyvalente zaal staat in directe verbinding met de tuin door grote dubbele deuren. Er is een keuken inclusief afzonderlijke berging en koelcel voorzien. Deze is beleverbaar van buitenaf.
  3. De polyvalente zaal is twee verdiepingen hoog. Er wordt natuurlijk licht binnengetrokken door de glaspartijen in de nok. Op de eerste verdieping bevindt zich ook extra bergruimte.

Op deze afbeelding is het inplantingsplan te zien.

  1. De jeugdlokalen
  2. Het ontmoetingscentrum
  3. De inplanting van de parkeerstrook laat maximaal groen toe tussen beide gebouwen.


Het ontwerp kwam er na overleg tussen de stad, het studiebureau en de verenigingen. De ingebruikname is voorzien voor het voorjaar 2023. De kosten worden geraamd op 1.395.102,50 euro.

De plannen voor de jeugdlokalen en het ontmoetingscentrum kunnen nu al worden ingekeken. Dat kan online via https://www.tielt.be/product/825/ontwikkeling-recreatieve-zone-kanegem of - na reservatie - op de infomarkt die plaatsvindt in de Parochiezaal van Kanegem, Sint-Bavostraat 2, op volgende momenten: woensdag 24 februari van 14 tot 17 uur; donderdag 25 februari van 17 tot 20 uur en zaterdag 27 februari van 9 tot 17 uur.

Inschrijven voor de infomarkt (10 minuten per bubbel) doe je via https://outlook.office365.com/owa/calendar/InfomarktOCK@tielt.be/bookings/.

De infomarkt zal uiteraard verlopen volgens de geldende coronamaatregelen. Het dragen van een mondmasker is verplicht, er wordt handgel voorzien, de ruimte wordt voldoende geventileerd en er moet een eenrichtingsparcours worden gevolgd.