Oxfam Wereldwinkel Tielt viert Tieltse zomer met coctailpakketten

Patrick Demarest

26/06/2021
winkel

Oxfam Wereldwinkel Tielt gaat verder op de ingeslagen weg en biedt cocktailpakketten aan ter gelegenheid van de Tieltse feesten, om de zomer te vieren en om de Tieltse gezelligheid in het zonnetje te zetten.

Foto Google.


Ten gevolge van corona konden de voorbije tijd heel wat jaarlijkse acties van de Oxfam-Wereldwinkel Tielt niet doorgaan. Hetzelfde lijkt nu opnieuw te gebeuren met het fairtrade terras in de Bruggestraat, dat traditioneel de Tieltse feesten van een verfrissende en faire toets voorziet.

Maar het is niet de gewoonte van Oxfam Wereldwinkel Tielt om bij de pakk(ett)en te blijven zitten. Ze gingen op zoek naar alternatieven om (coronaproof) toch de boodschap van een rechtvaardiger wereldhandel  te blijven uitdragen bij deze ‘traditionele’ gelegenheden. Die werd gevonden, in samenwerking met de buren WOP! (Bruggestraat 15), in het aanbieden van afhaalpakketten. Zo werden LEF (lokaal-ecologische-fairtrade) ontbijtpakketten voorzien in maart. En in mei kon worden ingetekend op  HelloFair pakketten, ter gelegenheid van moederdag.

Het succes van beide acties bracht hen op een idee:  de Tieltse feesten levend houden op een gelijkaardige manier, namelijk door het aanbieden van cocktailpakketten (met en zonder alcohol), en wel op zaterdag 10 juli (bestellen kan tot 30 juni via tielt@oww.be, of in de winkel).

En aan dit verhaal komt misschien nog niet direct een einde. Er is een plan in de maak om dit met een zekere regelmaat te blijven herhalen.