Organisatoren verschuiven TAC-rally Tielt naar zaterdag 24 juli

Patrick Demarest

07/02/2021
vereniging

De organisatoren van de TAC-rally in Tielt hebben omwille van de evolutie van de pandemie beslist om de rally te verplaatsen naar zaterdag 24 juli 2021. Het is ook nog niet duidelijk waar de uitvalsbasis voor de rally zal zijn. Mogelijk wordt hiervoor uitgeweken naar Wingene of een andere gemeente.

Gezien de huidige evolutie van de COVID-pandemie, is het voor de organisatie heel onzeker en bijna onvoorstelbaar dat de rally op de voorziene datum van 10 april 2021 zal kunnen plaatsvinden. TAC heeft daarom beslist om een alternatieve datum aan te vragen aan de RACB.

In het najaar wordt het erg druk op de kalender van het ‘KROON-Oil Belgian Rally Championships’, waardoor er gekozen werd om de TAC-rally te verplaatsen naar zaterdag 24 juli.

Het programma zal gelijkaardig zijn, met op donderdag 22 juli de shakedown op de KP De Ratte, vrijdag de technische en administratieve controle en de rally op zaterdag 24 juli met 14 kp’s (Schuiferskapelle, Ondank, Oosthoek en Poelberg).

Waar de uitvalsbasis zal zijn, is nog niet zeker. De Europahal en de omgeving is als vaccinatiecentrum aangeduid en zal dus niet beschikbaar zijn tot eind oktober. Er zijn een aantal alternatieven mogelijk, zoals het Industriepark Noord of eventueel uitwijken naar een andere gemeente zoals Wingene. Dit zal later worden beslist.