Opbrengst kloosterbier wordt gebruikt voor renovatie

Patrick Demarest

17/05/2019
Actua horeca/toerisme

Tieltenaar, er is goed nieuws. Vanuit de brouwerswereld. Onze trots, brouwerij De Poes, brouwt in samenwerking met Huis Tabor (het vroegere minderbroedersklooster) een nieuw kloosterbier. Er bestaat een blonde en een bruine variant. Beiden bieren hebben een vrij groot alcoholgehalte en worden vanzelfsprekend geschonken in een kelkvormig glas.

 

Basis voor beide bieren is een graansamenstelling, die werd weergegeven in de geschriften van Deken De Mol. Het was die deken De Mol die ervoor zorgde dat in mei 1624 de eerste paters in een huis in de Kortrijkstraat kwamen wonen. Die deken De Mol brouwde en naar verluidt kende hij zijn stiel. En zo'n kenner is ook Stijn David van De Poes. En zo is de cirkel rond. Santé, op het Tielts kloosterbier !

De opbrengst vloeit terug naar de huidige eigenaars en zal worden gebruikt voor de renovatie van het klooster. Zo blijft een gebouw met grote historische waarde verder bestaan. Het kloosterbier zal vanaf de tweede week van juni te verkrijgen zijn bij brouwerij De Poes of in de lokale drankenhandel/horecazaak.