Ontdek Tielt, Aarsele, Kanegem en Schuiferskapelle via de 'Fietsel'-route

Patrick Demarest

01/08/2021
horeca/toerisme

De hele zomer lang kan je de gloednieuwe 'Fietsel'-route volgen, een gecombineerd fiets- en wandeltraject dat je in Tielt en de deelgemeenten brengt.

Foto TM-waves.


Je start met een mooie fietstocht via de uitgestippelde route van Amusant Platteland. Deze fietstocht brengt je langs de drie dorpskernen van Kanegem, Aarsele en Schuiferskapelle en de Poelberg. Vanuit elk van de drie dorpskernen en vanuit het Poelbergbosje kan je vervolgens inpikken op een Happy Feet-wandeling. Bijzonder afwisselend, dat fietsen en wandelen. Bovendien zet je al je spieren aan het werk.

Bubbel-babbelhoekjes

Langs de Happy Feet-trajecten tref je telkens een bubbel-babbelhoekje. In deze gezellig ingerichte hoekjes kan je even uitblazen op de kleurrijke boomstam-stoeltjes. Breng gerust je picknick mee en neem de tijd om in het rustige decor volledig te onthaasten.

Dankzij de leerlingen Woord van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord kan je in elk bubbel-babbelhoekje genieten van een uitgebreid aanbod aan knotsgekke filmpjes, zelfgeschreven literaire teksten en boeiende luisterverhalen. Scan een (of meerdere) QR-code(s) en laat je verrassen door hun creativiteit.

In de bubbel-babbelhoekjes proef je daarenboven ook van de kracht van literatuur. De bib koos enkele literaire hoogstandjes uit die door leerlingen Woord van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord ingesproken werden. Ook hier hoef je enkel de QR-code te scannen om toegang te krijgen tot de mooiste verhalen.

Ben je op pad met kinderen? In elk bubbel-babbelhoekje is er een quiz te ontdekken die de route voor hen extra leuk maakt. De quizjes richten zich tot kinderen van 6 tot 8 jaar en van 8 tot 10 jaar, maar zullen ongetwijfeld het hele gezin kunnen bekoren. Kinderen die alle quizjes hebben doorlopen, worden beloond met een cool gadget. Dat kan je ophalen in de bibliotheek.

Praktisch

  • De ‘Fietsel’-route loopt van juli t.e.m. september.
  • De fietstocht van Amusant Platteland start op de Tieltse Markt (blauwe route) en telt in totaal 36 km.
  • De Happy Feet-wandelingen starten in de dorpskernen van Kanegem, Aarsele en Schuiferskapelle en vanuit het Poelbergbosje en zijn 2,5 à 3 km lang.
  • De volledige 'Fietsel'-route kan je opvragen aan het Stadspunt en vind je ook terug via RouteYou.