Ongewoon logeren in het seinhuisje van Sourbrodt

Patrick Demarest

07/08/2021
horeca/toerisme

Wie op verkenning wil gaan in de Ardennen en Wallonië, kan dat best doen aan de hand van het boek van Kristien Hansebout:  Wallonië en de Ardennen. De auteur geeft ons een aantal tips...

In het voormalige seinhuisje van Sourbrodt aan de Vennbahn hangt nog de sfeer uit de Pruisische periode. Het is omgebouwd tot een eenvoudig verblijf met een droog toilet, een houtkachel en een douche met regenwater dat met hout wordt verwarmd … Tot voor kort konden hier alleen leden van de VZW logeren. Vanaf nu kunnen ook lezers van het boek ‘365 buitengewone plekken in Wallonië’ er een nachtje verblijven … op voorwaarde dat het fietsers of wandelaars zijn met een groot hart voor de Hoge Venen. Je slaapt eigenlijk in een klein museum. Shttt. Vertel het vooral niet verder! Tegenover het seinhuis ligt een draaischrijf. Tot 2004 reden tussen het station Sourbrodt en het verderop gelegen Waimes militaire treinen voor het kamp van Elsenborn.


Click op de foto voor een voorsmaakje:


Kristien Hansebout is verzot op Wallonië en de Ardennen. En dat laat ze zien in dit prachtig geïllustreerde boek. Ze selecteerde 365 authentieke plekken, waarvan je je soms afvraagt: 'Bestaat dit nog?' Daarnaast ontwikkelde ze 32 nieuwe schilderachtige wandelroutes (203 km), 22 fietstochten (1,111 km), en 10 auto- of motortochten (861 km) in alle uithoeken van dit gebied, waardoor je jouw eigen ideale parcours kunt samenstellen. En waarom maak je dan niet gelijk een twee- of driedaagse tour en overnacht je dan niet in een Sphair, woonwagen, yurt of Dom'up?