Nu ook in Tielt BabyBallers

Patrick Demarest

07/09/2021
sport

BabyBallers, een origineel concept waarbij kleuters en peuters vanaf 1,5 jaar tijdens een sportlesje geprikkeld worden om te spelen met de bal, wordt voortaan ook georganiseerd in Tielt. BabyBallers is aan een opmars bezig in Vlaanderen en met groot succes. Een sportief aanbod voor de allerkleinsten is bijna onbestaande en daar speelt Sportskids vzw dan ook op in met een wekelijks terugkerend pleziermoment voor ouder en kind en met de bal als rode draad. 


BabyBallers vindt zijn oorsprong in de UK en werd vorig jaar door de nieuw opgerichte vzw, Sportskids, in verscheidene gemeenten in Vlaanderen geïntroduceerd. Met succes. Het concept is dan ook uniek: elke week (maar niet in de schoolvakanties) krijgen de allerkleinsten samen met hun (groot)ouder een leuk speelmoment met telkens een ander thema. Spelenderwijs leren ze erbij over kleuren, getallen en vormen. Daarnaast maken de kinderen snel nieuwe vriendjes en ontwikkelen ze tegelijk hun sociale skills.


Een BabyBallersles duurt telkens 40 minuten en wordt gegeven door een ervaren lesgever/trainer. Het is evenwel niet de bedoeling dat de ouder zijn kind afzet en snel boodschappen doet. Integendeel, een ouder, grootouder, broer of zus speelt gewoon mee. Ideaal dus om wat qualitytime door te brengen met je (klein)kind. “Vanuit Sport Vlaanderen is sporten in gezinsverband binnen de huidige beleidsperiode een prioritaire pijler. BabyBallers past hier perfect bij”, zegt Luc Deraedt, medeoprichter en voorzitter van Sportskids vzw.


Ook Luc Devroe, voormalig voetballer en ex-sportief directeur van onder andere Anderlecht en Club Brugge stond mee aan de wieg van BabyBallers in Vlaanderen. “Het gaat vooral om actief bezig te zijn met je kind of kleinkind en zo de interactie tussen ouder en kind te stimuleren”, vindt hij. “Het is niet de bedoeling om meteen topvoetballers te spotten, maar het geeft hen wel de kans om te ontdekken of voetbal hen ligt of als ze eerder zin krijgen om in een andere sport verder te gaan.”


Sportskids vzw startte vorig jaar BabyBallers op in 17 verschillende locaties in Vlaanderen, maar moest midden oktober, omwille van de Covid-19 pandemie, overal opnieuw de deuren sluiten. In september starten ze opnieuw en deze keer op drie keer zoveel verschillende plaatsen. Ook in Tielt.

BabyBallers Tielt (1,5-2,5 jaar) vindt plaats elke zaterdag (behalve schoolvakanties) van 10.10 uur tot 10.50 uur in Campus De Reynaert in Tielt.

MiniBallers Tielt (2,5-3,5 jaar) vindt plaats elke zaterdag (behalve schoolvakanties) van 10.55 uur tot 11.35 uur in Campus De Reynaert in Tielt.

Ballers Tielt (3,5 - 5 jaar) vindt plaats elke zaterdag(behalve schoolvakanties) van 11.40 uur tot 12.20 uur in Campus De Reynaert in Tielt.

Inschrijven kan via: https://www.ledenbeheer.be/public/BabyBallers?filtering=308_Tielt