Nieuwe verlichting in Egemsesteenweg Tielt

Patrick Demarest

06/03/2021
Actua

De bovengrondse netten in de Egemsesteenweg in Tielt worden ondergronds gebracht. Er komt nieuwe openbare verlichting en de oude betonpalen verdwijnen. Het budget daarvoor werd goedgekeurd op de gemeenteraad van donderdagavond 5 maart.

Foto Google

Naar aanleiding van de voorziene rioleringswerken in opdracht van Aquafin, is het aangewezen om de bovengrondse netten van Fluvius in de Egemsesteenweg in Tielt ondergronds aan te brengen.

“Het gaat over het eerste stuk van de Egemsesteenweg, vanaf de ring tot aan het einde van de bebouwing, dus tot het einde van de zone 50”, zegt schepen Joris Vande Vyvere (CD&V).

Fluvius zal ook in nieuwe openbare verlichting voorzien. De oude netten met bijhorende betonpalen worden dan ook verwijderd in dit projectgebied. Dit is een meerwaarde voor de voetgangersruimte op het voetpad, minder hinder door de bovengrondse kabels en een esthetische meerwaarde. Het aandeel van het stadsbestuur Tielt wordt geraamd op 152.618,27 euro (inclusief btw).

Op de gemeenteraad van donderdagavond 5 maart 2021 werd goedkeuring gekregen voor het ontwerp en de offerte van Fluvius.