Nieuwe meerdaagse fietsroute met bagageservice in het Brugse Ommeland

Patrick Demarest

16/06/2021
horeca/toerisme

Het Brugse Ommeland presenteert een nieuwe meerdaagse fietsroute vanuit Brugge door de hele regio, langs polders en bossen. Verschillende logeeradressen onderweg bieden bagageservice aan. Dit is een van de vele buiten-ideeën binnen de campagne ‘Naar buiten’. Daarnaast presenteert de regio ook micro-avonturen, tips om te ’ravotten’, logies met buitenbeleving en zomerse pop-ups. Ook duurzame adressen staan in de kijker. Ideaal voor wie avontuurlijk op reis wil in eigen provincie dus.

(Meerdaagse fietstocht Lus Zuid passeert ook aan de Poelberg. Foto Ronny Neirinck)

“Naar buiten gaan, het is alleen maar belangrijker geworden. Het groene Brugse Ommeland is een perfecte regio om het buitenleven te ontdekken. De regio presenteert een hele reeks micro-avonturen om onvergetelijke momenten te beleven. De logeeradresjes in de regio besteden tevens grote aandacht aan service. Nieuw voor fietsers is de mini-vakantie zonder bagagezorgen.”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.

(Meerdaagse fietstocht Lus Zuid: doorheen Groenhovebos in Torhout.)

Mini-fietsvakantie met bagageservice
Vanaf nu is een meerdaagse fietstocht zonder bagagezorgen door de regio mogelijk. Fietsers trekken vanuit Brugge van logies naar logies en de bagage wordt nagebracht. Hiervoor werden twee suggestieroutes op het fietsnetwerk uitgestippeld. Lus Noord (157 km) laat je proeven van de couleur locale van de polders, Lus Zuid (162 km) doorkruist de bossen met zijn kastelen, meersen en velden. Een handige kaart toont de logeeradressen met bagageservice en de stops onderweg (bezienswaardigheden en eet-en drinkgelegenheden). De route kan je dankzij de knooppunten van het fietsnetwerk Brugse Ommeland aanpassen naar eigen wens. 

(Lus Zuid: ook doorheen Lichtervelde)

(Meerdaagse fietsroute Lus Zuid: geënt op Fietsnetwerk Brugse Ommeland)

Micro-avonturen
De kant-en-klare ideeën met micro-avonturen zijn te vinden via de website. Het gaat van een dauwtrip mét ontbijt tot een gezellige after-work-apero op een uitkijktoren. Of er eens helemaal alleen op uit trekken, of een boeket of mandje fruit plukken. Nog leuk is met de (klein)kinderen een ouderwets kamp bouwen, wandelen met een alpaca of de Boslympische Spelen organiseren.

‘Groene’ adressen
Bij tal van ondernemers kan je genieten van het betere buitenleven. Logeren tussen de bomen, op het water of in een yurt. Of lekker buiten baden in een saunabarrel of een zwemvijver. Het Brugse Ommeland telt een hele reeks duurzame karakterplekken waar ondernemers hun (groene) hart in steken. De website zet ze op een rijtje.

Origineel voor de zomer
De campagne zet ook heel wat nieuwe zomerinitiatieven in de regio in de kijker zoals pop-up bars, fietsen en varen met Barge Johanna naar Plassendale, een nieuwe loopomloop in de Kasteelbossen, logeren bij Vlotkamp of Boomkamp, Walking Museum in Damme, de expo en fietsroute Verdwenen Zwinhavens.   

Alle info via www.brugseommeland.be/naarbuiten