Nieuw hoofdstuk voor Poelbergsite in Tielt

Patrick Demarest

13/04/2022
horeca/toerisme

Met de nieuwe uitbaters Robbe Ceunis en Mathilde Bauwens onder leiding van Johan Deman op de Poelbergsite is men er toe aan een nieuw hoofdstuk. Een volledige nieuwe inrichting op een van de mooiste plaatsen van Tielt.

V.l.n.r.: Robbe Ceunis, Mathilde Bauwens, Patrick Acx en Jurgen Vandewalle. (GF)


Op een hoogte van 45 m heeft men een prachtig vergezicht over de omgeving. Op deze heuvel staat nog een werkende staakmolen die dateert van 1726. De volledige omgeving is een prachtig natuurgebied waar men zeer aangename wandelingen kan maken met de Meikensbossen als hoogtepunt. Ook talrijke fietsroutes en knooppunten liggen in de onmiddellijke omgeving.

Er is ook een nieuwe speeltuin voorzien voor de kinderen. Uiteraard kan men genieten van een drankje, streekbier, lekker hapje of een van de vele gerechten, alles met zorg bereid, dit in het aangenaam warme interieur of op het zonovergoten terras. Een streekbier en het oudste stadsbier van Tielt heeft dan ook niet gelaten om een nieuw naambord van Halleschelle te schenken aan de nieuwe uitbaters. Halleschelle bestaat al 18 jaar en wordt nu gebrouwen door brouwer Luc Vermeersch van brouwerij de Leite. Halleschelle is trouwens een uitstekend terrasbier .