Neem je nieuwjaarswensen op voor patiënten van Sint-Andriesziekenhuis Tielt en bewoners wcz Samen

Patrick Demarest

13/12/2021
Actua

Naar jaarlijkse traditie krijgen de patiënten van het Sint-Andriesziekenhuis en de bewoners van het Woonzorgcentrum ‘Samen’ sinds 1989 op Nieuwjaars talrijke opgenomen nieuwjaarswensen van kinderen voorgeschoteld op hun tv. Net zoals vorig jaar zijn door het coronavirus liveopnames in de zaal onmogelijk en gooit men het initiatief over een andere boeg.

Foto Google.


“We doen weer een massale oproep om zelf de smartphone in de hand te nemen en de nieuwjaarswensen van de kinderen, hetzij een brief, gedicht of liedje, op te nemen en ons door te sturen”, klinkt het bij de organisatie. “Zo kunnen wij deze mooi bundelen en op Nieuwjaar naar goede gewoonte presenteren op het interne televisiecircuit van het ziekenhuis en enkele woonzorgcentra.”

Hoe kan je zo’n filmpje maken en doorsturen?

  • Hou je smartphone altijd horizontaal bij het opnemen (stand zoals een TV-scherm).
  • Start het filmen enkele seconden voor de act begint en film enkele seconden door na de act.
  • Zorg voor een leuke, niet rommelige achtergrond, liefst in de nieuwjaarssfeer.
  • Stuur het filmpje en enkele foto’s mee van je nieuwjaarsbrief via WeTransfer of de link ernaar op naar info@sarto-tv.be vóór 25 december 2021.
  • meer info op www.sarto-tv.be.

De beelden zullen ook te bekijken zijn in de inkomhal van het Sint-Andriesziekenhuis en via de website sarto-tv.be. De kinderen die individueel meegewerkt hebben of de scholen krijgen na de opname een gratis dvd of het databestand met het volledige programma in de bus.

Wens je dat de opname in een ander WZC, waar een familielid woont, vertoond wordt, stuur dan de naam van het WZC, de naam van je familielid en de woonplaats mee met het filmpje. “Wij contacteren het ander WZC en hopen op hun medewerking om dit uit te zenden.”