Melkrock op 11 augustus

Patrick Demarest

24/05/2019
Actua Cultuur muziek

Melkrock 2019 is opnieuw een mooie mix van gevestigde waarden, jonge bands, sterke live acts en ontdekkingen. Een affiche op maat van gezinnen, jongeren en muziekliefhebbers pur sang. Naast de muziek is er voor de allerkleinsten opnieuw de speelstraat van Fantasio. Presentator van dienst is Luc Dufourmont (bekend van Bevergem, Ugly Papas en ID!OTS)

Recreatiedomein Watewy zal wederom een feeëriek festivalterrein zijn op 11 augustus. Melkrock is gratis voor kinderen jongeren dan 12 jaar. Tickets voor Melkrock kosten 20 euro in voorverkoop en 25 euro aan de deur. Jongeren -21 jaar betalen 20 euro aan de kassa.

BANDS Melkrock 2019

HOOFDPODIUM

Dé headliner van Melkrock 2019. Een klepper van formaat: STAKE. De West-Vlaamse band rond zanger/gitarist Brent Vanneste nam onlangs afscheid van de naam Steak Number Eight om nu als STAKE door het leven te gaan. Om warm te draaien voor een uitgebreide najaarstoer gaat STAKE deze zomer al warmdraaien op een select aantal festivals (o.a. Melkrock) waarbij de groep nieuw materiaal brengt. Smeer je kuiten alvast in! “Catatonic” single uit op 13 mei. “STAKE” EP uit op 24 mei. Show op Melkrock Tielt op 11 augustus.

Spinvis is de nom de plume van de Nederlandse artiest Erik de Jong. Spinvis is bekend van songs als 'Voor Ik Vergeet', 'Bagagedrager', 'Oostende' en 'Kom Terug'. Op Melkrock speelt Spinvis een set met full band.

 

J

Jaguar Jaguar bracht een eerste EP uit in 2019 en wierp hoge ogen in De Afrekening van StuBru met de single 'So Long'. Jaguar Jaguar speelde tot dusver in een uitverkochte AB club en een bomvolle Trix in Antwerpen. Deze zomer ontbreekt ook Melkrock niet op de agenda.

Crayon Sun is de nieuwe psychstonerbluesband rond Aldo Struyf (Mark Lanegan Band, ex-Millionaire) en Big Dave (The Electric Kings). Stevige en vette live act!

Mooneye, de band rond de West-Vlaamse singer-songwriter Michiel Libberecht, won De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Met zijn vorige groep Mickey Doyle was de man met de gouden stem twee jaar geleden tevens de winnaar van de tiende editie van de Melkrock Rally. Heel veel airplay voor Mooneye op Studio Brussel.

LA Jungle is een techno / kraut / trance / noise duo uit Mons. Party starters Jim en Reggie werden door NME uitgeroepen tot dé ontdekking van het ArcTanGent Festival en het blad vergeleek de band met LCD Soundsystem, Battles en Glass Animals.

De lokale formatie Bagudebastard (met o.a. Tieltenaar Tore Snauwaert in de groep) opent het festival.

ZIJTENT

Radio Topkaas ontstond op Melkrock editie 2010 en is dit jaar voor het tiende jaar op rij te zien en te horen op de Watewy. Een jubileum dat op passende wijze feestelijk gevierd zal worden op 11 augustus.

“Sire, er is nog shoegaze! De Leuvense band Slow Crush laat je headbangen met zijn gitaren en dromen met de stem van frontvrouw Isa Holliday” - Focus Knack

Vito, de jonge groep rond Vito Dhaenens (zoon van Derek & The Dirt-frontman Dirk Dhaenens) speelt in mei in het voorprogramma van dEUS in een uitverkochte AB en tekent present op Melkrock voor een set in de zijtent. Opmerkelijk: ook Jaguar Jaguar en Crayon Sun zijn in mei het voorprogramma van één van de acht uitverkochte concerten van dEUS in Ancienne Belgique in Brussel.

In de zijtent van Melkrock staat ook PAARD., een Gents jazztrio (met muzikanten van o.a. Onmens en Compro Oro) dat uitblinkt in improvisatie. Begin juli te zien op Gent Jazz en een dikke maand later ook op Melkrock.

Little Jimmy

Little Jimmy is the Original Belgian Blues Tiger (en de man door wie Roland muziek is beginnen spelen). In 2019 wordt Little Jimmy 75 jaar en staat hij 60 jaar op de planken. Album ‘Blues Rebel’ net uit.

22ste editie Melkrock
zondag 11 augustus - 14u
recreatiedomein Watewy, Hondstraat 100, Tielt