Malpertuis-radio Tielt nog even te herbeluisteren

Patrick Demarest

06/04/2021
Cultuur

Vanuit Malpertuis werd er in maart drie dagen radio gemaakt om de lente te verwelkomen. Verscheidene Tieltenaars of streekgenoten kwamen langs om een praatje te maken over hoe zij in deze coronatijd gemoedsrust en vreugde vinden, als ook gewoon hun favoriete plaat met ons te delen. De afleveringen zijn nu te (her)beluisteren.


Van vrijdag 26 maart tot en met zondag 28 maart sloegen Theater Malpertuis, Dreef vzw, Cultuurcentrum Gildhof, Sociaal Huis Tielt en de Stad Tielt de handen in elkaar om de lente te verwelkomen, en hopelijk een betere en minder covidgekleurde zomer tegemoet te gaan.

Meer dan 3000 mensen stemden af op het kanaal. Bij Malpertuis kreeg men prachtige berichten binnen. Daarom geeft men u tot en met 18 april de kans om de aflevering te (her)beluisteren.

Steven Mahieu en Jelle Denturck gaven het startschot van 'Daar is de Lente'. Ze ontvingen Arjan Bogaert (muziekproducer), Bart Gielen (houtskoolkunstenaar) en Louise Defauw (zangeres).

Mich Walschaerts en Danny Keuppens kregen Stefaan De Cloet (Theater Dakwerken), Gilberte Watté (huisarts, De Traagheid) en Bert Reubens (vzw WOP!) op bezoek.

Maaike Cafmeyer en Wim Oosterlinck ontvingen Mieke & Patrick ('t Een en 't Ander), Geert Six (Unie der Zorgelozen) en Leander Verdievel (schrijver-scenarist).

Wouter Deprez en David Van Reybrouck hadden als gasten Bregt De Bouver (reggae producer), Maziar (beeldhouwer) & Fariba (barista)en Paul Bekaert (advocaat).

Tom Ternest en Isabelle Van Hecke nodigden Wouter Deboot (Dwars door Amerika en Oceanië), Weireldverbeteroars (muzikanten) en Friedl Lesage (radiopresentatrice) uit.

En Wim Opbrouck en Jelle Denturck sloten af in schoonheid. Ze ontvingen Steven Delannoye (muzikant) en Linus Vanlaere (zorgethicus).

Herbeluisteren kan via deze link.