Leerlingen De Ster Tielt succesvol in deelname aan Vlaamse Houtproef

Patrick Demarest

18/06/2021
Onderwijs

Sybe Valcke uit Oostrozebeke, Robbe Dewitte uit Oostrozebeke en Joachim Van Ruymbeke uit Wingene, alle drie leerlingen van De Ster in Tielt, hebben mooie resultaten neergezet in hun deelname aan de Vlaamse Houtproef.

Sybe Valcke, Robbe Dewitte en Joachim Van Ruymbeke behaalden mooie resultaten op de Vlaamse Houtproef. We zien hen op de foto, samen met directeur Paul Strubbe en leraar Jan Vanassche. (Foto TM-waves)


Op 22 april 2021 hebben de leerlingen van het vijfde jaar van de opleiding Interieurbouwer, onder de leiding van leraar Jan Vanassche, deelgenomen aan de Vlaamse Houtproef.

De Vlaamse Houtproef is een leerlingenproef waar techniek en vakkennis centraal staan. Via de Houtproef wil de Confederatie Bouw het beroep van houtbewerker in de kijker stellen en ook de opleidingen in de sector bekend maken bij het grote publiek.

Tijdens de proef maakt elke leerling in de werkplaats op school een werkstuk in massief hout en plaatmateriaal, onder toezicht van een afgevaardigde van de Confederatie Bouw. Op het einde van de dag worden de afgewerkte werkstukken afgehaald voor een grondige beoordeling door een vakjury.

In de categorie buitengewoon beroepsonderwijs behaalden leerlingen van De Ster drie eervolle plaatsen. Sybe Valcke uit Oostrozebeke behaalde de tweede plaats. Robbe Dewitte, eveneens uit Oostrozebeke was derde en Joachim Van Ruymbeke uit Wingene was zesde. Via sponsoring krijgen de laureaten waardevolle prijzen.