Kris Verwaeren directeur Tieltse Bouwmaatschappij

Patrick Demarest

06/10/2020
Actua

Kris Verwaeren (53) is sinds 1 oktober 2020 de nieuwe directeur van de Tieltse Bouwmaatschappij. Dat werd door de Raad van Bestuur van de organisatie na een grondige selectieprocedure beslist.

Er zijn heel wat uitdagingen die op ons afkomen, niet in het minst vanuit het Vlaamse Beleidsniveau. Er ligt dus heel wat werk op de plank bij onze huisvestingsmaatschappij” zegt voorzitter Luc VANNIEUWENHUYZE, tevens burgemeester van Tielt. “De Raad van Bestuur is er van overtuigd met Kris Verwaeren iemand gevonden te hebben die met kennis van zaken en veel enthousiasme op dat gebied mee aan de kar zal trekken”. Tielt doet het goed op het vlak van sociale huisvesting en heeft al geruime tijd de streefcijfers op het vlak van invulling van de sociale woonbehoefte kunnen realiseren. De ambitie gaat echter verder en het is de opdracht van de nieuwe directeur om met respect voor de Tieltse eigenheid van de sociale huisvestingsmaatschappij, dit veranderingsproces verder in goede banen te leiden.


Verwaeren is 53, afkomstig van Aalter en Master in de Toegepaste Economische Wetenschappen. Hij was jarenlang algemeen directeur van een Oost-Vlaamse intercommunale die zich onder andere bekommerde om het publiek woonbeleid in de regio Dendermonde. Vanuit die ervaring is hij vertrouwd met huisvestingsbeleid voor doelgroepen. “Wonen en vooral betaalbaar wonen is niet alleen een basisbehoefte, maar vooral een basisrecht en hoe je dit concreet kan realiseren is iets wat mij al heel mijn carrière heeft beziggehouden” aldus Kris VERWAEREN. “Ik ben het kleine maar gedreven team waarmee ik kan samenwerken dankbaar voor de manier waarop ze de zaken de laatste maanden hebben aangepakt en zie het volledig zitten om samen met hen en de Raad van Bestuur mee te bouwen aan de verdere groei”.