Joris Tack wil Tour Elentrik in Tielt

Patrick Demarest

05/05/2021
Actua

Raadslid Joris Tack stelt voor om elektriciteitskastjes in Tielt te beschilderen. “Als je het goed aanpakt, kunnen deze beschilderde kastjes bijdragen tot een kleurrijke en aangename omgeving”, zegt hij.  “Met ‘Tour Elentrik’ is zelfs een organisatie opgericht in Vlaanderen om deze vorm van street art te promoten.”


De coronamuur voor de ingang van de oude sporthal inspireert raadslid Joris Tack (N-VA/Open VLD) om Tieltse buurten op te fleuren met kleurrijke tekeningen, graffiti of andere kunstelementen.

“Iedereen kent ze wel, de vele grijze elektriciteitskastjes die in ons straatbeeld voorkomen en dus op openbaar domein staan”, aldus Joris Tack. “Als je het goed aanpakt, kunnen deze beschilderde kastjes bijdragen tot een kleurrijke en aangename omgeving.”

Voor het beschilderen van deze kastjes stelt hij voor een beroep te doen om de expertise van de Tieltse Kunstacademie. “Bijkomend kan ook de vraag gesteld worden aan Tieltse kunstenaars”, zegt hij. “Zij kunnen best bepalen welke soort beschildering je aan een bepaald kastje geeft.”

“Er is veel mogelijk om deze kastjes op te fleuren in Tielt”, aldus Joris Tack. “Best is om eerst contact op te nemen met de elektriciteitsmaatschappijen over wat kan en wat niet kan. Met ‘Tour Elentrik’ is zelfs een organisatie opgericht in Vlaanderen om deze vorm van street art te promoten.”

Op de gemeenteraad van donderdag 6 mei doet Joris Tack het voorstel om bepaalde elektriciteitskastjes te beschilderen.