Joris Tack wil dat Tielt subsidies binnenhaalt voor veiliger fietspaden

Patrick Demarest

05/05/2021
Actua

Joris Tack stelt op de gemeenteraad van 6 mei 2021 voor dat het stadsbestuur een subsidiedossier indient bij de Vlaamse overheid om fietspaden veiliger te maken.

Foto Google

“De Vlaamse regering heeft in het kader van het relanceplan ‘Vlaamse Veerkracht’ 150 miljoen euro vrijgemaakt voor lokale besturen die nieuwe fietspaden langs gemeentewegen willen aanleggen”, zegt Joris Tack (N-VA/Open VLD+). “Met het ‘plan Kopenhagen’ legt de Vlaamse regering voor elke 2 euro die de lokale besturen investeren, er 1 euro bovenop. Op die manier kunnen er in Vlaanderen voor 450 miljoen euro aan nieuwe en verbeterde fietspaden worden aangelegd.”

Steden en gemeenten kunnen tot eind september 2022 hiervoor subsidies aanvragen. “Het bedrag van 150 miljoen euro wordt verdeeld op basis van trekkingsrechten, op basis van het aantal inwoners per gemeente of stad”, zegt Joris Tack. “N-VA/Open VLD wil dan ook mee inzetten op een betere fietsinfrastructuur op of aan gemeentelijke wegen in Tielt en deelgemeenten.”

“De mobiliteitsstudie heeft duidelijk gemaakt welke fietspaden en/of fietsinfrastructuur voor verbetering vatbaar zijn”, besluit Joris Tack. “N-VA/Open VLD+ stelt dan ook voor dat het stadsbestuur een subsidiedossier indient bij de Vlaamse overheid. Deze subsidie kan een bijkomende hefboom creëren op de reeds geplande investeringen.