In Naam van de Waarheid van Malpertuis Tielt en Victoria Deluxe te zien op Podium 19

Patrick Demarest

16/04/2021
Cultuur

De aflevering van ‘In Naam van de Waarheid’, met Jean Paul Van Bendegem en Alicja Geschinska, een productie van Malpertuis Tielt en Victoria Deluxe, is binnenkort ook te zien op het cultuurkanaal Podium 19.

Malpertuis Tielt maakte samen met Victoria Deluxe een docu-voorstelling 'In Naam van de Waarheid', naar aanleiding van de 200ste verjaardag van de Nederlandse schrijver Multatuli. De voorstellingen waren enkel te volgen via livestream, misschien kon je er niet steeds bij zijn, of heb je er eentje gemist? Maar niet getreurd. Een van de voorstellingen binnen de reeks van 'In Naam van de Waarheid' is namelijk geselecteerd voor Podium 19.

Niet zomaar een voorstelling, maar deze waarin Jean Paul Van Bendegem en Alicja Geschinska hun waarheidsredes brengen. Ze vragen zich af wat twijfel en welwillendheid te maken hebben met de waarheid. Net zoals bij de andere voorstellingen, zorgt Peter De Graef ook deze keer voor een perfecte inleiding en zorgt deBuren voor een literaire interpretatie van het thema.

Op volgende momenten zal de aflevering te zien zijn op Podium 19: 18 april vanaf 19u.10; 19 april vanaf 15 uur; 21 april vanaf 19 uur en  23 april vanaf 19 uur.

Podium 19 is via Proximus gratis te zien op kanaal 19 van Proximus Pickx of kanaal 269 vanuit Brussel of Wallonië; via kanaal 99 van Telenet TV en via kanaal 20 van Orange TV. Podium 19 kan gratis herbekeken worden met de website en app van VRT NU.

In het boek ‘In Naam van de Waarheid’ werden 10 redes verzameld. Online bestellen kan via Theater Malpertuis. Voor 12 euro plus verzendingskosten krijgt u het thuis bezorgd. Het boek is ook te koop bij Standaard boekhandel Tielt, Paard van Troje Gent, Limerick Gent, Walry Gent, Passa Porta Brussel en Multatulihuis Amsterdam.