In de kelder (met VV Tielt)

Patrick Demarest

07/03/2024
column


In mijn vorige column had ik het over het feit dat ik niet wist wat een “baseline" is, maar nu weet ik dat dus wel, omdat de stadsdiensten momenteel een online stemming organiseren om ons te laten kiezen tussen vier baselines.  (Ik persoonlijk verkies het woord "slagzin" of "slogan", maar ja: Engels bekt tegenwoordig meer trendy en cosy, nietwaar 😉 .)


Als tegemoetkoming voor de arme Meulebekenaren die nu verplicht moeten fusioneren met de "Stad op de hoogte" staat er in ieder ontwerp van baseline ... pardon ... van slagzin ... het woord "bere" vermeld, want Meulebeke is de "berengemeente".  Maar wat dan met de andere fusiegemeenten?  Zou men geen "aars" "kane" of "schuifers" kunnen vermelden in die nieuwe baseline... pardon ... slogan? 


Zoals bij ieder initiatief dat tegenwoordig genomen wordt is er toch weer iemand in geslaagd om alles mogelijk weer op de helling te zetten door de fusie aan te vechten bij de Raad van State.  Pittem is niet meegestapt in gans het fusieverhaal, en hadden ze dat wel gedaan dan zou er zeker ook naar die Raad  gestapt zijn, zoals al gebeurd is met de windmolens op Pittem berg (zouden die er ooit nog komen?).  Pittem berg sluit nochtans bijna naadloos aan bij de Tieltse wijk Ronceval ... maar welke baseline zou men dan moeten uitvinden ... iets met PIT erin ???

Ik ben aan het zwanzen, ik weet het, maar op het ogenblik dat ik dit aan het neerschrijven ben is het weeral aan het regenen, en dat werkt al een tijdje op mijn gemoed (en dat van veel mensen).  Er staat ook al gans de winter veel water in onze kelder ... in mijn basement, in het Engels.  En wie er zich ook in de kelder (van de rangschikking) bevindt, dat is voetbalclub VV Tielt, die al een tijdlang troosteloos laatste staat in 2° provinciale B.  Ze zullen zeker degraderen naar 3° provinciale, dezelfde reeks als die waarin de 2 andere Tieltse voetbalverenigingen Dosko Kanegem en KFC Aarsele momenteel shotten.  Dosko is de enige club die het redelijk doet, dit seizoen.  Aarsele echter zit (als voorlaatste) ook serieus in de gevarenzone, en zal mogelijk zakken naar vierde provinciale.  Het zou nochtans een unicum zijn: de drie Tieltse voetbalclubs die allen in dezelfde reeks spelen ... dat zouden nogal eens derby's zijn.  Alleen: in Tielt gaat bijna geen kat meer naar het voetbal kijken, en het is toch zo jammer dat een stad als Tielt er maar niet in slaagt om een voetbalclub op niveau draaiende te houden.  Als je dat vergelijkt met bvb Deinze... 't is bere-triestig. 


Op de foto’s zie je de huidige trieste staat van het Tieltse voetbalstadion, maar net nu pakt het stadsbestuur uit met grootste plannen voor gloednieuwe en modernistische sportinfractuur naast “De Ponte”.   Dat wordt een fantastisch mooi project, met wel een prijskaartje van méér dan 3 miljoen Euro.  Ook voor de nieuwe brandweerkazerne zijn de plannen eindelijk rond - prijskaartje: bijna 5 miljoen. Er wordt ons nu dus bereveel beloofd … zouden er soms verkiezingen op komst zijn???  En tegen dat die gebouwen er staan zal er al vééél water door de Poekebeek gestroomd zijn, en speelt Tielt misschien al in 4de (provinciale of nationale ???) (Hula)