Hoe kan je helpen bij de watersnood?

Patrick Demarest

18/07/2021
Actua

Rode Kruis Vlaanderen lanceerde volgende boodschap...

"Rode Kruis-Vlaanderen en Croix-Rouge de Belgique slaan de handen in elkaar om de noodhulp naar aanleiding van de  overstromingen te coördineren. 

Het Rode Kruis is op heel veel plaatsen aanwezig en kan daardoor snel in actie schieten en noodhulp bieden. Sneller en efficiënter dan wie ook. Daarom lijsten we nu in eerste instantie de heel concrete noden in de getroffen regio’s op. Op basis van die analyse zullen concrete noodhulpacties ondernomen worden."

Hoe kan je nu hiertoe bijdragen?

Financiële solidariteit

Via het rekeningnummer BE70 0000 0000 2525 kan je je gift storten. (BIC: BPOTBEB1)

Voor een giftbedrag vanaf € 40 op jaarbasis ontvang je een fiscaal attest. Hiermee is het giftbedrag voor 45% fiscaal aftrekbaar. 


Als vrijwilliger meewerken

"We zullen nood hebben aan veel handen. Meld je hier aan als kandidaat vrijwilliger en we houden je verder op de hoogte over de taken die zich aandienen.

Heb je zelf een hulpvraag, dan kan je die hier stellen.

Wil je als bedrijf een bijdrage leveren, contacteer dan relatiebeheer@rodekruis.be."


Goederen doneren: goed idee? 

"We appreciëren de bereidheid van de mensen om in actie te schieten en talrijke initiatieven te nemen. We krijgen veel vragen over waar en hoe er goederen kunnen gedoneerd worden. We zijn nog in de acute fase: de lokale overheden brengen de schade in kaart. Dat vraagt nog even tijd. We vragen jullie geduld en vragen om geen goederen binnen te brengen. Als we de schade en noden kennen, zullen we gericht helpen en op dat moment ook communiceren."