Het kan voorwaar verkeren

Patrick Demarest

07/05/2021
Actua

Een bezoek aan het vaccinatiecentrum door de pen van Paul Rigolle...

"En dan ben je geheel en al op de afspraak. Exact om 16:46 u. Het uur dat op jouw uitnodiging stond. Je bent nog iets te vroeg maar je mag de zaal al binnen. Keurig volg je de Rode Lijn. Overal vriendelijkheid! Al merk je dat enkel en alleen aan de ogen en aan de stemmen die jou begeleiden. En kijk, precies op het opgegeven moment is jouw eerste Covid-prik een feit. Een Pfiser-feit!
Plaats van actie: De Tieltse Europahal. En onwillekeurig ga je terug in de tijd. Het einde van de Sixties, misschien wel jouw allereerste concert dat mocht van thuis. Vanuit K. met de fiets: The Cats in de Europahal van Tielt. Later zou Jacky van de Harlekijn nog veel meer onverwoestbare grootheden naar dé evenementenzaal van Tielt halen. De meeste wou je niet missen. J.J. Cale, Rory Gallagher, Rolands Bluesworkshop, Kevin Coyne… Noem ze maar. Ze waren er!
‘Times where when’ zongen de Volendamse Cats destijds in hun, toegegeven, nogal softe en zoetgevooisde Palingsound van toen… “Granddad sitting by the fire/Reminiscing of the times when he was a boy”… En nu, ja, kijk, zowat een halve eeuw later, zittend op dezelfde plaats, zit ik in... het Vaccinatiecentrum… Het kan voorwaar verkeren…"