Grote Prijs Frans De Sloover

Patrick Demarest

16/05/2019
Actua sport vereniging

Zaterdag 18 mei wordt de 48ste GP Frans De Sloover gereden, een wedstrijd voor eliterenners zonder contract en beloften. De wedstrijd start om 14.15 uur.  Eindmeet ligt nu in de Stedemolenstraat, aan café 't Pompierke.

De omloop: Stedemolenstraat, Volderstraat, Steenovenstraat, Plantinstraat, Kasteelstraat, Wittestraat, Feestewegel, Pieter Simonsstraat, Wittestraat, Kasteelstraat, Holdestraat, Oude Pittemstraat, Huttegemstraat, Keidamstraat, Robberechtstraat, Deken Demolstraat, Mgr. Christiaensstraat, Mgr. Van Hovestraat, Stedemolenstraat, Leiaardboomstraat, Papenholwegel, Steenovenstraat en Stedemolenstraat.

De wedstrijd is genoemd naar Frans De Sloover. Hij werd in 1954 geboren en overleed in 2001. Hij fietste bij de nieuwelingen en de juniores. Door een ongeval moest hij stoppen met koersen. Later nam hij nog enkele keren deel aan WAOD-wedstrijden.

Het nieuwe bestuur van de organiserende club 't Vliegend Wiel bestaat uit voorzitter Johan Baele, secretaris Matthias Vandewalle, penningmeester Sander Wittevrongel en bestuurslid Jonas Baele.