Gert Icket van Slagerij Gert: “Tof om te zien dat de klanten graag terugkomen”

Patrick Demarest

26/07/2021
winkel

Elke week stellen we een winkel voor aan de hand van een aantal vragen. En de zaakvoerder mag de fakkel (bij manier van spreken) doorgeven aan een collega. Deze week Gert Icket van Slagerij Gert in de Deken Darraslaan in Tielt.


Stel jezelf eens voor.

“Ik ben Gert Icket. Mijn vrouw Nathalie Wiebouw en ik zijn de trotse ouders van Lisa en Celeste. We wonen in de huttegemstraat in Tielt en samen baten wij Slagerij Gert uit in de Deken Darraslaan in Tielt.

Hoelang ben je al zelfstandig?

“Dit doen we ondertussen al 17 jaar. Van kleins af aan al altijd graag bezig geweest met voeding en op mijn 12 jaar dan ook naar de Groene Poorte geweest in Brugge. Om in eerste instantie voor kok te studeren maar al snel werd daar duidelijk dat ik voor het slagersvak zou kiezen. Daarna heb ik het vak echt geleerd van Danny Vandewalle door 15 jaar in de Europ, daarna dan de Spar in Tielt te werken. Op dertigjarige leeftijd hebben we dan besloten om de stap naar een eigen winkel te zetten.”

Wat verkoop je allemaal?

“We presenteren graag echt en lekker vlees waarmee we onze klanten als ze aan tafel zitten kunnen doen genieten. Al ons varkensvlees is uitsluitend van Brasvar, een ouderwets ras dat nog gekweekt wordt met respect voor dier en natuur. Rundsvlees is het Belgisch wit-blauw, aangevuld met verschillende rassen. Dat vlees laten we zelf rijpen in onze kast, te zien in de winkel. Ook de vele lekkere verse huisgemaakte salades, elke dag gemaakt door Nathalie, zijn erg in trek. Daarnaast is er nog een groot assortiment verse hamburgers en ook eigengereide charcuterie.”

Wat vind je zelf zo tof aan je zaak?

“Het is vooral tof om te zien dat de klanten graag terugkomen en de leuke babbels af en toe erbij.”

Hoe concurreer je tegen de grote ketens?

“Ik zie de grote ketens niet direct als concurrenten, wie graag lekker vlees eet, gaat naar de slager waar alles vers is en op maat wordt afgesneden.”

Doe je vaak acties?

“Enkel op maandag doen we onze actie met gehakt en op dinsdag met de braadworst. Af en toe wordt iets op Facebook geplaatst.”


Wat vind je van Tielt als winkelstad?

“Er is nog ruimte voor verbetering en meer gezelligheid van kleinere speciaalzaken, hopelijk wordt met de plannen voor de collegesite door gebruik van gemaakt.”

Aan welke winkel geef je de fakkel door?

“Aan bakkerij Decraemer in de Ieperstaat in Tielt.”