Ga mee op stap met een stadsgids in Tielt

Patrick Demarest

01/05/2021
Actua straat/wijk

In mei biedt het stadsbestuur in samenwerking met de Tieltse Gidsenkring twee gratis begeleide themawandelingen op zondagvoormiddag aan.


Foto TM-waves


De themawandelingen zijn een unieke manier om je eigen stad eens met een andere blik te bekijken. Gediplomeerde gidsen staan in voor de deskundige begeleiding.

Op zondag 16 mei vindt de wandeling Straffe Poelbergvertellingen plaats. Een streekgids Brugse Ommeland ontrafelt samen met jouw groep de geheimen van de Poelberg. Want Poelbergmysteries, die zijn er in overvloed! Een heerlijke begeleide wandeling met leuke anekdotes, straffe verhalen en zelfs griezelige kantjes. Een echte topper voor wie houdt van volksverhalen, landschap en traditie.

De start vindt plaats stipt om 10 uur aan de fietsenstalling aan de Poelbergsite. De wandeling duurt 2 uur en is 3 km lang.

Foto TM-waves


Op zondag 30 mei is er de stadswandeling ‘Tieltse Highlights’. Deze wandeling brengt je langs de mooiste monumenten van Tielt: de Tieltse Hallentoren als UNESCO-erfgoed, Huis Mulle de Terschueren, Gildhof, Minderbroederssite, Sint-Pieterskerk, enz. Ook de standbeelden van Jef Claerhout op de Markt komen aan bod tijdens deze wandeling. Je maakt kennis met de drie verhalen over macht en onmacht in de geschiedenis van Tielt. Het stadhuis kreeg in 2009 zijn huidig uitzicht en werd gebouwd op de locatie vaar Margaretha van Constantinopel een hospitaal en passantenhuis liet uitbouwen. Een gediplomeerde gids van de Tieltse Gidsenkring toont je het mooiste van Tielt.

De start is stipt om 10 uur op de Markt van Tielt aan de Hallentoren. De wandeling duurt 2 uur en is 3 km lang.

Inschrijven voor een gratis themawandeling is verplicht en kan via het Stadspunt: 051 42 81 11 of stadspunt@tielt.be.

Er zijn maximum 24 deelnemers toegelaten per themawandeling. Alle deelnemers dragen verplicht een mondmasker gedurende de gidsbeurt.

Ook in juni zijn twee themawandelingen gepland. Meer info volgt.