Fragile Bricks op tien Tieltse gevels

Patrick Demarest

25/02/2021
Actua

Vanaf maart zullen op tien muren in het centrum evenveel opmerkelijke blow-ups van kunstwerken prijken. Nu het virus straks een vol jaar ons doen en laten mee bepaalt en weldra ook in onze stad het vaccineren op kruissnelheid komt, wil Cultuurcentrum Gildhof op artistieke wijze een moeilijk jaar onderstrepen met het gevelproject ‘Fragile Bricks’.

Fragile Bricks gaat uit van de kracht van poëtische beelden in het domein waar wetenschap, maatregelen en zorg geen vat op kregen. Gemis, angst, warmte, afstand, opoffering van sociaal contact, medemenselijkheid en innige bezorgdheid hebben een andere taal nodig.

Internationaal erkend talent, waaronder enkele streekgenoten

Het leverde tien krachtige, genereuze beelden op van schilders, fotografen, installatie- en performancekunstenaars. Internationaal erkend talent, waaronder enkele streekgenoten. Beelden die zinderen, troosten, of net een echo zijn van wat we dezer dagen voelen. Nieuw werk, maar ook bestaand, dat net nu weer verrassend relevant wordt. Niet om er mee achter de muur van je bubbel te kruipen. Nee; ze mogen gezien zijn, gedeeld, besproken onder passanten in onze stad.

Er zijn kunstwerken te zien zijn van Steven Peters Caraballo; DD Trans; Goran Djurovic; Filip Dujardin; Bart Gielen; Gideon Kiefer; Hans Vandekerckhove; Igor Van de Poel; Nathalie Vanheule en Jonas Vansteenkiste.

Voor wie de volledige tour wil doen met commentaar bij de werken, wordt een brochure voorzien. Die kan u vanaf 1 maart tijdens de openingsuren vinden in Cultuurcentrum Gildhof, het infopunt van het Stadhuis, de bibliotheek en Standaard Boekhandel voor 3 euro.