Els Hertogen over mondiale solidariteit tijdens Mondiaal Café op 20 september

Patrick Demarest

15/09/2021
Actua

11.11.11-directeur Els Hertogen schreef het boek ‘Van liefdadigheid naar rechtvaardig. 11 stemmen over de toekomst van internationale solidariteit. MO*-journalist John Vandaele heeft het hierover met haar op maandag 20 september om 19.30 uur in de gebouwen van Uitgeverij Lannoo.


Er zijn veel globale uitdagingen die mensen wereldwijd verbinden, zoals de klimaatcrisis of een pandemie. De gevolgen ervan raken sommigen echter meer dan anderen. Dit onrecht vraagt een antwoord in de vorm van internationale solidariteit. Wat betekent internationale solidariteit in deze turbulente tijden? Hoe organiseren we die best in de toekomst? Daarover schreef 11.11.11-directeur Els Hertogen het boek ‘Van liefdadig naar rechtvaardig. 11 stemmen over de toekomst van internationale solidariteit’.

Elf toonaangevende internationale stemmen tonen in prikkelende essays hoe internationale solidariteit er volgens hen moet uitzien. Een oproep tot daadkracht op elk facet van onze toekomst, van herverdeling over ecologie, feminisme, migratie tot dekolonisatie en technologie.

Hierover gaan we met haar in gesprek op maandag 20 september om 19.30 uur in de gebouwen van Uitgeverij Lannoo (Plantinstraat, hoek Kasteelstraat). MO*-journalist John Vandaele bevraagt haar over deze thema’s. Enkele burgers uit de regio verwoorden vanuit hun visie en ervaringen wat ze uit dit boek geleerd hebben en wat ze meenemen naar de toekomst.

De toegang is gratis. Graag vooraf inschrijven, dit kan bij Joris Cools via joppecools@gmail.com.

Dit is een organisatie van de Tieltse Mondiale Raad i.s.m. 11.11.11, Oxfam Wereldwinkel Tielt, Avansa en de provincie West-Vlaanderen / Wereldhuis Roeselare.