De uren van de shifts werden aangepast: zowel tijdens de voor- als de namiddagshift wordt telkens een half uur langer geprikt: de voormiddagshift start om 8 uur en loopt tot 12.30 uur. De namiddagshift start om 13 uur en eindigt om 17.30 uur.
Prikdagen
Er zal hoofdzakelijk worden geprikt op dinsdag en woensdag en soms ook op vrijdag. Enkel nog weekdagen dus; weekend- alsook avondshifts zijn afgeschaft. De eerste volledige prikdagen werden ingepland op dinsdag 16 en woensdag 17 november.
Er wordt steeds geprikt op woensdag om zo ook de bijkomende 12-jarigen de gelegenheid te geven om langs te komen op hun vrije schoolnamiddag.
Doelgroepen
Vanaf midden november worden hoofdzakelijk 65- tot 85-jarigen geprikt. Hun uitnodiging wordt verstuurd zes maanden na hun 2de Pfizer-prik of 4 maanden na hun 2de AstraZeneca- of (enige) Johnson & Johnson-prik.
Ook de ‘nieuwe’ 12-jarigen komen langs (verjaard sinds 1 september) en daarnaast is er ook nog ruimte voor zogenaamde ‘zij-instromers’: mensen die om de een of andere reden nog een extra prik missen of alsnog beslissen om zich te laten vaccineren. Alle extra prikken worden gegeven met het Pfizer-vaccin.
Bovenstaande regeling wordt uiteraard bijgesteld of uitgebreid in functie van mogelijke extra richtlijnen van het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid.
Vaccinatielijn wordt vaccinatieloket
De vaccinatiedoorloop krijgt een lichte aanpassing mee: vanuit twee loket- annex wachtzones kan men doorstromen naar zeven zogenaamde ‘vaccinatieloketten’; dat zijn compartimenten waar de eigenlijke prik wordt gezet. Het ‘doorschuifsysteem’ zoals in de Europahal geldt niet meer: als je aan de beurt bent, verzorgt een enkele verpleegkundige zowel de anamnese (medisch vraaggesprek) als de eigenlijke prik.
Er is ruime parkeergelegenheid voorzien op loopafstand, op de hoek van de Ruiseleedsesteenweg en de Galgenveldstraat, op de vroegere site van het Molenhof. Mensen met een beperking kunnen vóór het vaccinatiecentrum parkeren. Voor minder mobielen is voor de ingang een zogenaamde ‘kiss & ride’-zone ingepland, waar auto’s even mogen stilstaan om iemand af te zetten of weer op te halen.
Er is een ruime fietsenstalling aan het vaccinatiecentrum.
Tielt Noord wordt met het openbaar vervoer bediend via de buslijn Tielt-Aalter (Lijn 15, Tielt - Nevele - Drongen - Gent). De dichtstbijzijnde halte is El Parador op de Ruiseleedsesteenweg (500 m van het vaccinatiecentrum). Je kan ook een beroep doen op Belbus 77 Tielt; je reserveert via 059 56 52 56. Aan het vaccinatiecentrum is een tijdelijke belbushalte voorzien.
Intussen is de website www.vaccinatiecentrumtielt.be bijgestuurd en weer online gezet. Die zal in de komende periode verder worden aangevuld.