De Kamenier

Patrick Demarest

23/04/2021
winkel


Nieuwe rubriek op Tieltvandaag: de winkelketen. Elke week stellen we een winkel voor aan de hand van een aantal vragen. En...de zaakvoerder mag de fakkel (bij manier van spreken) doorgeven aan een collega. Starten doen we met conceptstore De Kamenier in de Kortrijkstraat 57.

Wie is Inge Derijcke?

Inge: "Ik ben getrouwd met Pieter Breyne en moeder van twee kinderen: Jérôme en Léonie."

Hoelang ben je al zelfstandig?

Inge: "In oktober 2020 met de opening van de nieuwe winkel in de Kortrijkstraat bestond de winkel 5 jaar, daarvoor werkte ik 11 jaar als administratief bediende. Van opleiding ben ik eigenlijk etaleur."

Hoe kwam je op het idee van ‘De Kamenier’?

Inge: "Ik had nood aan een nieuwe uitdaging en dacht goed na over wat mijn vaardigheden, interesses en ervaring waren en waar op dit moment nood aan was in Tielt, of wat het gat in de markt was."

Wat verkoop je allemaal?

Inge: "De kamenier is uitgegroeid tot een conceptstore, waar ik decoratie en andere artikelen verkoop in een eerder Scandinavische stijl. Dit zijn bijvoorbeeld kussens, plaids, theelichthouders en vazen, maar ook koeienhuiden en schapenvachten, tapijten, servies, geurstokjes, geurkaarsen, handzepen en andere geurartikelen, bijzettafeltjes en zeteltjes, kortom alles voor een gezellige en smaakvolle thuis."

Wat vind jezelf zo tof aan De Kamenier?

Inge: "Mocht ik een andere winkel hebben of een andere job en ik kom binnen bij De Kamenier, dan zou ik wensen dat het mijn winkel was. Alles van A tot Z heb ik zelf gekozen en ik sta er 100% achter."

Hoe concurreer je tegen grote ketens?

Inge: "Ik ben niet zo bezig met grote ketens, die liggen op alle vlak zo ver af van wat ik doe. Ik hoop mijn klanten gelukkig te maken met zorgvuldig gekozen en originele items, persoonlijk advies, een mooi verpakt geschenk en een leuke babbel."

Doe je vaak acties?

Inge: "We werken met een Joyn klantenkaart waar de klant kan sparen voor een bon van 15 euro, dit is 5% korting. Soms wordt er wel eens wat meer korting gegeven tijdens opendeurdagen of zo, en tijdens de solden geniet de klant van afgeprijsde artikelen."

Wat vind je van Tielt als winkelstad?

Inge: "Tielt is een charmante winkelstad met een aanbod voor iedereen. In combinatie met de gezellige markt met zijn terrasjes is Tielt zeker een bezoek waard!"

Volgende week: Evi Verloove van boetiek Jolie M (Bruggestraat 4)